Navijači, oprez: Stiglo važno upozorenje pred SP

U kampu hrvatske nogometne reprezentacije u Austriji gdje se brusi forma za SP, izbornik Niko Kovač jutros je poštedio Vatrene treninga.

28.5.2014.
18:10
VOYO logo

''Kod Pranjića je bila stvarno mala bol pa smo stali, kod Badelja je bila nešto jača, ali ne bol koja sluti na nešto opasno. Međutim sve drugo bi bilo čaranje i kristalna kugla i to u sportskoj medicini ne znači ništa. Tek je prošlo 24 sata i ne možemo još ništa govoriti, ali ja sam optimističan''.

'Sve ostalo je, kad se gledaju prošla natjecanja, zapravo dobro', ističe Bahtijarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Na nekim prijašnjim okupljanjima bi to izgledalo kao velika bolnica, pa smo s tog aspekta sretni''.

Poseban izazov za liječničku službu, tek će biti po dolasku u Brazil, gdje Vatrene očekuju ekstremni uvjeti i promjene u vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ono što smo poduzeli je i izbor same lokacije kampa. Puno je lakše ako se pripremimo na lošije uvjete, a onda se spustimo igrati u boljima''.

Bahtijarević je stoga sve navijače koji putuju u Brazil upozorio na komarce, koji prenose bolest Dengu i malariju. Prevencija protiv tih bolesti nažalost ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Napomena da svi preparati koji se mogu kupiti na europskom tržištu nisu prilagođeni za tropske klime, pa kad dođete u Brazil kupite odgovarajuća sredstva protiv komaraca. To su sredstva kad se pročita u sastavu pišu četiri velika slova DEET i koncentracija toga mora biti između 30 i 50 posto da bi to sredstvo odbijalo tropske komarce'', poručio je Bahtijarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo