Dr. Nemec / Liječnik hrvatske reprezentacije: 'Još ne možemo procijeniti koliko će Vrsaljko izbivati, ali mora biti strpljiv'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Dr. Nemec komentirao je stanje dvojice hrvatskih reprezentativaca koji moraju na operaciju

31.1.2019.
16:10
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacije za Europsko prvenstvo sljedeće godine ući će oslabljena za dva standardna reprezentativca Josipa Pivarića i Šimu Vrsaljka koji će morati na operacije kako bi riješili svoje probleme.

Pivariću su posljednjeg dana priprema stradali prednji križni ligamenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je relativno česta ozljeda kod nogometaša. Pivariću se, eto, nažalost, dogodilo već drugi puta, sada na drugoj nozi. Josip je u dobrim rukama dr. Damira Hudeca, a on se već pokazao kao vrlo strpljiv, uporan i ozbiljan u rehabilitaciji te vjerujem da će se i ovoga puta odlično oporaviti, kao i nakon prve operacije", izjavio je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Boris Nemec za HNS.

Vrsaljko, pak, već duže vremena vuče posljedice ozljede stražnjeg križnog ligamenta koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šime je usprkos tegobama s koljenom odigrao sjajno Svjetsko prvenstvo, na čemu mu svi trebamo skinuti kapu. Ne bih želio procjenjivati kada će Šime ponovno biti na terenu, tek kada liječnici "otvore" koljeno, znat ćemo točno kakvo je stanje i koliko će trajati oporavak. Kod ovakvih zahvata ključno je da igrač bude strpljiv, a Šimi u prilog sigurno idu njegove radne navike, upornost, odlučnost i fizičke predispozicije. Obojici želimo uspješne operacije i što kvalitetniji proces oporavka te se radujemo njihovom povratku u reprezentativne redove", komentirao je dr. Nemec.

Izbornik Zlatko Dalić također je izravno izrazio potporu obojici nogometaša, a liječnička služba hrvatske reprezentacije bit će u kontaktu s liječnicima Dinama i Intera, kao i liječnicima koji će odraditi operacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo