Liječnik o smrti Ivana Turine: 'Da, imao je srčanu manu, znali smo za to'

Hrvatska, ali i švedska sportska javnost u šoku su zbog smrti 32-godišnjeg vratara Ivana Turine.

2.5.2013.
13:04
VOYO logo

Malo je poznato da je Ivan Turina u prošlosti imao srčanih problema. Javili su se prije 15-ak godina, no liječnici su tada ustanovili da mu neće stvarati probleme, te je dobio dozvolu da se nastavi profesionalno baviti nogometom.

Nažalost, ako se sumnje da mu je zatajilo srce pokažu točnima, bit će jasno da je hrvatski vratar preminuo zbog urođene srčane mane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, Turina je imao manju srčanu manu, znali smo za to, ali su sve pretrage kardiologa pokazale da je zdrav", kazao je za švedski Aftonblaedt AIK-ov liječnik Karol Zyoto.

"Nije imao nikakvih većih problema, a mi smo napravili sve kao što je uobičajeno, sve pretrage. Ne znam za druge srčane poteškoće, ali znam da je imao malu manu na srcu s kojom se rodio", dodao je Zyoto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati nakon što je stigla tužna vijest da je hrvatski vratar preminuo u snu, pred klupskim kampom Karlbergom postavljeni su njegovi slika i dres oko kojih navijači ostavljaju cvijeće i pale svijeće. Na pola koplja postavljene su hrvatska i švedska zastava.

Njegovi suigrači pristigli su jutros oko devet sati, kad je većina njih prvi put čula za tragičnu vijest. Nije bilo ni govora o održavanju treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek se čekaju nalazi liječničke obdukcije.

"U velikoj boli i šoku javljamo da je vratar Ivan Turina preminuo u noći sa srijede na četvrtak. Ivan je iznenada preminuo u snu i nema sumnji u eventualno počinjenje zločina. 32-godišnji vratar je stigao u AIK tijekom ljeta 2010 iz Dinama, a tijekom priprema, koje su se u veljači odrađivale u Portlandu, Ivan je pristao na produljenje ugovora do 2016. godine. Izražavamo sućut njegovoj supruzi, djeci, obitelji i prijateljima. AIK je obavijestio sve igrače i zaposlenike o tragičnom događaju i molimo sve da obitelji dopusti da tuguje u miru", stoji u priopćenju Turininog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasili su se i navijači rivala:

"Saznali smo tragičnu vijest da je AIK-ov vratar Ivan Turina umro. Mlad čovjek je napustio ovozemaljski život prerano, a iza sebe je ostavio trudnu suprugu i dvoje djece. U ovakvim trenucima rivalstvo stavljamo sa strane i upućujemo sućut njegovoj obitelji i svim članovima i navijačima AIK-a diljem zemlje", piše u priopćenju navijača Djurgårdena Jarnkaminerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo