Liječnici zbunjeni nakon smrti Ivana Turine

Nogometni klub AIK na svojoj je službenoj stranici objavio rezultate obdukcije preminulog hrvatskog nogometaša Ivana Turine, međutim, uzrok smrti i dalje nije poznat...

9.5.2013.
14:43
VOYO logo

AIK je na službenoj stranici objavio rezultate obdukcije Ivana Turine, no uzrok smrti i dalje ostaje nerazjašnjen pa se istraga nastavlja. Histološki nalaz trebao bi biti napravljen za dva mjeseca, a liječnici i dalje ne znaju je li za veliku sportsku tragediju kriva "genetika". Također, otklonili su mogućnost da je uzrok smrti vezan za bavljenje sportom. Zasad je utvrđeno samo da je Turina umro tijekom noći, između dva i tri sata te da je smrt nastupila trenutačno.

"Smrt je nastupila trenutno. Nismo ustanovili je li uzrokovana bilo kakvim vanjskim faktorom ili bavljenjem sportom. Na srcu nije pronađeno puknuće, ali moguće je da je sve povezano sa srčanim problemima koje je imao. Imao je povećano srce, što je normalno kod sportaša, i manju anomaliju na aorti", stoji u objašnjenju na stranici AIK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čast Ivana Turine, Dinamo i AIK će u ponedjeljak 13. svibnja odigrati prijateljsku utakmicu na novoj Friends Areni u Stockholmu koja prima 50 tisuća gledatelja. Prihod od utakmice namijenjen je obitelji Ivana Turine.

Podsjetimo, 32-godišnji vratar je karijeru počeo u Dinamu te je za prvu momčad Modrih nastupio 175 puta, a njegov posljednji klub bio je upravo švedski AIK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo