LIJEČNICI OTKRILI BRANIČU CHAPEA DA SU MU SUIGRAČI MRTVI: / 'Postao je sumnjičav, morali smo mu reći istinu'

Image
Foto: AFP, RAUL ARBOLEDA

Dvojica nogometaša Chapecoensea koja su preživjela pad zrakoplova u Kolumbiji prošli mjesec vratila su se kući u Brazil.

14.12.2016.
13:43
AFP, RAUL ARBOLEDA
VOYO logo

Golman Jackson Follmann i branič Alan Ruschel poslani su na nastavak liječenja u Brazil, a u Kolumbiji je ostao treći preživjeli nogometaš Neto. On se tek tijekom vikenda probudio iz kome i stanje mu je i dalje ozbiljno.

Image
PITANJEM ŠOKIRAO LIJEČNIKE: /

Nogometaš koji je pukom srećom preživio pad zrakoplova ničeg se ne sjeća

Image
PITANJEM ŠOKIRAO LIJEČNIKE: /

Nogometaš koji je pukom srećom preživio pad zrakoplova ničeg se ne sjeća

'Snažan je i shvaća situaciju'

U padu zrakoplova u blizini kolumbijskog grada Medellina poginula je 71 osoba, uključujući 19 igrača Chapecoensea. Brazilska momčad je putovala na prvu utakmicu finala Copa Sudamericane, američke inačice Europske lige, u kojoj se trebala suprotstaviti Atletico Nacionalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neto (31) se nakon buđenja iz kome ničega nije sjećao, a prvo pitanje koje je navodno postavio liječnicima bilo je kako je završila utakmica protiv Atletico Nacionala. Liječnici su mu u prvom trenutku odbili reći da je bio u avionu koji se srušio i da mu je poginula većina suigrača u strahu da će mu to pogoršati stanje. No, kako pišu brazilski mediji, u utorak su mu liječnici, u dogovoru s njegovim ocem, ipak rekli istinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarali smo s Netom o nesreći. Napravili smo to u dogovoru s kompletnom bolničkom ekipom kako ne bi došlo do problema u njegovom fizičkom oporavku i emotivnom stanju. Zajedno s psiholozima smo mu rekli što se dogodilo. U početku je bio jako emotivan jer ništa nije znao, ali snažan je i shvaća situaciju", objasnio je liječnik Carlos Mendonca iz bolnice RioNegro u Medellinu.

Primijetio neuobičajene ozljede

Osoblje bolnice i nije imalo previše izbora jer je Neto postao sumnjičav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednjih nekoliko sati primijetio je nekoliko ogrebotina po svome tijelu, rukama, nogama i postao je sumnjičav jer takve ozljede nisu uobičajene za nogometnu utakmicu. Njegov otac mi je rekao da mu je sin došao blizu granice i zato smo mu, u dogovoru s psiholozima, odlučili reći istinu", dodao je Mendonca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo