'VOLIO BIH DA...' /

Lewandowski traži iskupljenje u dresu Poljske: Uoči Osijeka dočekale ga mnoge kritike

Image
Foto: Profimedia

Jako bih volio da svakoj utakmici reprezentacije pristupi kao što to radi utakmicama Barcelone. Nema tu 'smiluj se'! Jeste li ga vidjeli kako igra protiv Valencije, na primjer?'

2.9.2024.
18:57
Profimedia
VOYO logo

Pod vodstvom Hansija Flicka, Barcelona je započela novu sezonu na impresivan način, ostvarivši četiri pobjede u četiri utakmice La Lige. Iskusni Robert Lewandowski, jedan od ključnih igrača u redovima katalonskog kluba, briljira na terenu, no u poljskoj reprezentaciji ne uspijeva postići isti učinak.

Image
DVOBOJ U ČETVRTAK /

Martinez nahvalio Dalićevu Hrvatsku pa otkrio zašto mu je drago igrati protiv Vatrenih

Image
DVOBOJ U ČETVRTAK /

Martinez nahvalio Dalićevu Hrvatsku pa otkrio zašto mu je drago igrati protiv Vatrenih

Unatoč odlasku Xavija, Barcelona nije izgubila na kvaliteti, zahvaljujući dolasku Flicka koji je momčad vodio od pobjede do pobjede. Posljednji trijumf bio je protiv Valladolida, gdje su slavili s uvjerljivih 7:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je u prva tri kola upisala pobjede rezultatom 3:1, dok su u četvrtom kolu deklasirali Valladolid na domaćem terenu. Poljak se pod Flickovim vodstvom ističe odličnim nastupima, već je postigao četiri gola – dva su donijela pobjedu protiv Valencije, a po jedan je zabio Athleticu i Valladolidu.

Iako je u odličnoj formi, Lewandowski se suočava s kritikama, posebice u domovini, gdje se trenutno priprema s reprezentacijom za nadolazeće utakmice protiv Škotske i Hrvatske u Ligi nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove kritike su ga zasigurno pogodile, a bivši poljski reprezentativac i predsjednik Poljskog nogometnog saveza, Grzegorz Lato, nedavno je komentirao nastupe ponajboljeg poljskog napadača.

"Jako bih volio da svakoj utakmici reprezentacije pristupi kao što to radi utakmicama Barcelone. Nema tu 'smiluj se'! Jeste li ga vidjeli kako igra protiv Valencije, na primjer? Puno trčanja, puno razbijanja obrane, dva gola i još jedna sjajna situacija," izjavio je Lato za Super Express.

Najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1974. smatra da Lewandowski daje manje od sebe u reprezentaciji nego u klubu te da se ne trudi dovoljno na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto da trči, samo maše tim rukama. Znam da je danas drugačiji nogomet, druga generacija. I ja ga jako podržavam, ali… neka gleda utakmice kao što smo mi igrali u reprezentaciji. Nemam mu više što reći," zaključio je bivši napadač.

Lato je već ranije naglasio da Poljska mora početi tražiti nasljednika za Lewandowskog, budući da će on na predstojećem Svjetskom prvenstvu imati 38 godina. Lato je u prošlosti tvrdio da je najbolje karijeru završiti "na vrhu", što je on sam učinio u 32. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska reprezentacija će 5. rujna gostovati u Škotskoj u okviru Lige nacija, dok će tri dana kasnije igrati protiv Hrvatske u Osijeku. Lewandowskom će to biti 153. i 154. nastup za reprezentaciju, a dosad je postigao 82 gola, uključujući i posljednji protiv Francuske na Euru 2024. (1:3). Također, upisao je 33 asistencije.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo