Play ponuda

TVRDI DA SE SVE ZNA / Lewandowski je potpuno siguran kome će ići ovogodišnja Zlatna lopta

Image
Foto: Profimedia

"Možda postoji još neki igrač koji igra za isti klub, ali samo jedno Svjetsko prvenstvo odlučuje tko će ga osvojiti ove sezone..."

26.12.2022.
18:20
Profimedia
Play ponuda

Poljski napadač Robert Lewandowski siguran je da će kapetan svjetskih prvaka Argentinaca Lionel Messi po osmi put osvojiti Zlatnu loptu kao najbolji nogometaš godine na svijetu, piše španjolski sportski list Mundo Deportivo.

Image
TO JE NAŠ PERIJA /

Engleski novinari ne prestaju hvaliti Perišića: 'Veliko poštovanje prema Ivanu, tip je stroj'

Image
TO JE NAŠ PERIJA /

Engleski novinari ne prestaju hvaliti Perišića: 'Veliko poštovanje prema Ivanu, tip je stroj'

"Možda postoji još neki igrač koji igra za isti klub, ali samo jedno Svjetsko prvenstvo odlučuje tko će ga osvojiti ove sezone. A Leo je sada definitivno na prvom mjestu jer je to postigao, što mu znači sve, “ rekao je napadač Barcelone u intervjuu za Mundo Deportivo.

shimmer fallback
shimmer fallback

Pritom je aludirao na to da Kylian Mbappe igra i za francuski PSG, u koji je Messi prošle godine prešao iz Barcelone. Poljska zvijezda je 15. srpnja ove godine iz minhenskog Bayerna prešla u Barcelonu.

Fokus na Euro 2024.

Lewandowski se oglasio nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Katru, gdje su on i Poljska izgubili u osmini finala od kasnijeg viceprvaka Francuske. Lewandowski još ne može reći hoće li igrati za Poljsku na sljedećem Svjetskom prvenstvu u nogometu koje će se održati za četiri godine.

Sada 34-godišnji Lewandowski potpuno otvorenom ostavlja mogućnost ponovnog sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu. "Sve će ovisiti o tome hoće li se Poljska kvalificirati za Svjetsko prvenstvo 2026. Ne ovisi samo o meni", rekao je višestruki najbolji strijelac njemačke Bundeslige s Bayern Münchenom.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Sada sam fokusiran na sljedeće Europsko prvenstvo," rekao je. Prvenstvo Starog kontinenta održat će se u Njemačkoj 2024. godine.

'Postoji velika razlika'

Lewandowski se u razgovoru složio s ocjenom da je finale Argentine i Francuske jedno od najboljih finala na svjetskim prvenstvima.

Prema Lewandowskom, to je zbog prvenstva koje se održava usred klupske ligaške sezone.

"Da je prvenstvo bilo u lipnju nakon završetka sezone, igrači bi bili umorniji, pa ne bi mogli tako dobro odigrati nakon 70 minuta. To je bila ljepota finala koje je tijekom sezone. Ovdje postoji velika razlika."

Play ponuda
Play ponuda