Slavlje na Poljudu: Stigla fantastična vijest za Hajduk!

Iako je sve upućivalo na to da će Hajduk, prođe li drugo pretkolo Europske lige, u trećem biti nenositelj, u prvom pretkolu se dogodilo pravo malo čudo.

11.7.2013.
17:29
VOYO logo

Naime, Levski iz Sofije, koji je umjesto Hajduka trebao biti nositelj u ždrijebu trećeg pretkola Europske lige, ispao je na samom startu natjecanja i tako upravo Bijelima prepustio svoje mjesto.

Bugari su u uzvratnoj utakmici nakon domaćih 0:0 poraženi na gostovanju kod kazahstanskog Irtiša s 2:0. Poveli su domaćini u šestoj minuti preko Murzoeva, a u 13. minuti već je bilo 2:0. Bakaev je zabio iz penala, a prethodno je vratar Levskog zaradio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom je trenu bilo jasno kako Levski do kraja susreta neće uspjeti nadoknaditi golemu prednost. Tako je i bilo.

Fantastična je to vijest za Hajduk s obzirom na to da, prođu li Bijeli makedonski Turnovo u drugom pretkolu Europske lige, u ždrijebu trećeg neće ići na Udinese, Sevillu ili Stuttgart, već na Sarajevo, Zrinjski ili Vojvodinu..., što u svakom slučaju zvuči puno, puno lakše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk, Lokomotiva i Rijeka, saznali protiv koga će igrati u 2. pretkolu Europske lige, 18. i 25. srpnja.

Suparnik Bijelih bit će makedonsko Turnovo koje je tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacilo litavsku Suduvu. Makedonci su prošli tjedan u gostima izborili obećavajućih 2:2, ali u uzvratu su prošli dalje kroz ušicu igle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suduva je dvaput vodila, a Turnovo je izjednačilo na 2:2 u sedmoj minuti sudačke nadoknade pogotkom Dejana Blaževskog. Nakon produžetka bez golova domaći su nogometaši ipak bili sretniji s bijele točke i sada im slijede okršaji protiv Splićana.

Dinamo Minsk je već u prvoj utakmici kao gost bio bolji od litavske Kruoje (3:0), a u četvrtak je pred svojim navijačima slavio s 5:0 i u 2. će pretkolu igrati protiv zagrebačke Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suparnik nogometašima Rijeke će, pak, iznenađujuće biti velški Prestatyn Town koji je izbacio latvijski Liepajas Metalurgs iako je u prvoj utakmici kod kuće poražen s 2:1. No, u uzvratu su Velšani slavili s istovjetnih 2:1, a potom su bili uspješniji i u izvođenju jedanaesteraca (4:3).

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo