'TREBA NAUČITI NEŠTO IZ OVOGA' / Leko u sedmom nebu nakon rušenja Dinama: 'Ovo je izboreno borbom, ne toliko lijepim nogometom. Kad si pošten, sreća te pomazi...'

Image
Foto: Marko lukunic/PIXSELL

Hajduk sada ima pet bodova više od Dinama, ali i utakmicu više

1.10.2023.
20:47
Marko lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka slavili su u najvećem hrvatskom derbiju, u 10. kolu HNL-a, ogledu na Poljudu pred 34.000 navijača, pobijedili su Dinamo 1-0 (0-0).

Image
RIJEČ TRENERA /

Sergej Jakirović pokušao objasniti zašto je Dinamo ostao praznih ruku na Poljudu: 'Zaspali smo u situaciji koju smo očekivali, Hajduk to često radi...'

Image
RIJEČ TRENERA /

Sergej Jakirović pokušao objasniti zašto je Dinamo ostao praznih ruku na Poljudu: 'Zaspali smo u situaciji koju smo očekivali, Hajduk to često radi...'

Junak splitske pobjede bio je Emir Sahiti koji je postigao jedini pogodak na susretu u 59. minuti. Time je Hajduk drugi put ove sezone pobijedio Dinamo u prvenstvu, ranije s 2-1 na maksimirskom stadionu te mu je ponovno pobjegao na ljestvici. Hajduk ima utakmicu više, ali i pet bodova više od najvećeg rivala (21-16). Rijeka je dva boda iza Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka pobjeda je u tom trenu najslađa. izborena je fanatičnom borbom, ne toliko lijepim nogometom. Kad si pošten, sreća te pomazi. Uživao sam cijeli tjedan. Dinamo je dominirao u posjedu, no što se tiče velikih šansi bilo je li-la. Teren je bio loš, spor, na njemu je teško igrati neki nogomet.  Kad jednom pobijediš, to je iznenađenje. Drugi put je potvrda da si moćan. Sad ćemo uživati, a onda ćemo pripremati utakmicu s Rijekom. Teren? Nemoguće je koliko se ljudi trude, no imali smo problem s bakterijom. Lopta skače i ne ide. Nemojte shvatiti ovo kao ispriku, kako je nama, tako je i protivniku", rekao je nakon susreta trener Hajduka Ivan Leko i nastavio:

"Nedostajalo nam je fluidnosti, ali izvukli smo na karakter. Sve u svemu, treba naučiti nešto iz ovoga. Na kraju smo mogli zabiti i drugi gol. Moramo trenirati, Žaper i Trajkovski nas podignu kad uđu, ali još nisu spremni za cijelu utakmicu. Nisam bio zadovoljan prije zamjena, nedostajalo mi je energije, bili smo pasivni. Dvije zamjene su nas promijenile. Utakmica nije bila lijepa, ali bolje pobijediti u lošoj partiji nego izgubiti u dobroj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo mi naše probleme. Imamo prostora za napredak. Istra i Gorica bile su šok. Tu smo se okrenuli. Treninzi, disciplina... Vratili smo se bazi, a onda treba sve graditi od temelja. Prvi put nisam znao koga bih stavio. Svi su me provocirali na treningu koga staviti, nisam znao koga bih. Nastavit ćemo jako trenirati, idući vikend je već dobra utakmica. Morat ćemo pokazati kvalitetu protiv Rijeke", poručio je.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo