JE LI TO MOGUĆE / Zaboravljeni Hrvat i jedan od najskupljih Dinamovih transfera konačno oživljava karijeru u redovima engleskog velikana

Image
Foto: Profimedia

Leicester ga je slao na posudbe u Celtic, gdje je čak i dobro igrao, zatim u Bristol, Cardiff i Leuven

10.9.2021.
21:02
Profimedia
VOYO logo

Vjerovali ili ne, Leicester City je na popis igrača za grupnu fazu Europa lige ove sezone, uvrstio i već pomalo zaboravljenog hrvatskog nogometaša, Filipa Benkovića.

Benković je prešao u Leicester u ljeto 2018. godine za golemih 14.5 milijuna eura i dan danas je on vlasnik jednog od najskupljih izlaznih transfera Dinama. Međutim, za Benkovića to možda i nije bio najbolji potez. Za Leicester nije odigrao niti jednu utakmicu u Premiershipu, a skupio je tek dva nastupa u FA kupu i Liga kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leicester ga je slao na posudbe u Celtic, gdje je čak i dobro igrao, zatim u Bristol, Cardiff i Leuven, ali tamo se Hrvat baš i nije proslavio. No, ove sezone menadžer Leicestera, Brendan Rodgers, očito na njega računa.

Image
Image

''Preživio je težak period'

"Lisice" ove sezone imaju kroničnih problema s ozljedama u obrani, nedostaju im je Wesley Fofana i Jonny Evans, a na raspolaganju ima još samo Calgara Soyuncua i Jannika Vestergaarda koji još nije spreman, pa je sada odlučio momčadi priključiti i Benkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je jako dobar u predsezoni, a treba nam zbog silnih ozljeda. Jannik još nije spreman i ne možemo se dovesti u situaciju da nemamo braniča. No, osim toga primijetio sam da je Benković promijenio mentalitet. Zadnjih par godina bilo je teško za njega jer nije igrao ni blizu nivoa na kojem smo željeli i on i ja. U zadnje vrijeme je postao dio momčadi i siguran sam da će dobiti prilike. Kod mene je u Celticu igrao na vrlo visokom nivou i mislim da, ako ga možemo vratiti na nivou na kojemu je bio, će biti vrlo koristan Leicesteru. Preživio je težak period, pokazao je da je psihički jak, a na treninzima je jako dobar", rekao je Brendan Rodgers za Leicester Mercury.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo