LEGENDARNI VATRENI OTKRIO ZAŠTO SE NE ŽELI VRATITI U HNL: / 'Mogao bih igrati, ali vidio sam što su njima napravili'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Ne kažem da ni u ovim godinama ne bih mogao igrati HNL. Osjećam se tako dobro. A zašto se nisam htio vratiti?'

30.5.2020.
14:22
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Legendarni hrvatski reprezentativac i bivši igrač Bayerna, Danijel Pranjić, još uvijek aktivno igra nogomet iako mu je 38 godina. Brani boje ciparskog drugoligaša Ayiaija, a prije samo godinu dana igrao je u prvoligašu Anorthosisu.

Pjanić je i dalje u fantastičnoj tjelesnoj i natjecateljskoj formi, a otkrio je u čemu je tajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je ovo shvatiti ljudima koji se ne bave nogometom. Ja ga obožavam, a kako godine idu jedna za drugom, sve mi je teže i teže. Imam osjećaj da mogu igrati još godinama, a ključ je u tome da sam kroz karijeru vodio dobar život, profesionalan, kvalitetan. Vodio sam računa o prehrani, tijelu i sve to sada mi se vraća. Vidjet ćemo dokad će to trajati. Trenutno o mirovini ni ne razmišljam", rekao je Pranjić za Sportsport.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

28.03.2015., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016., Hrvatska - Norveska. Jone Samuelsen, Danijel Pranjic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ne želi se vratiti u HNL

Mnogi su se njegovi bivši suigrači iz reprezentaciji vraćali u Hrvatsku završiti karijeru, ali njemu to ne pada napamet, iako je ranije igrao u Dinamu i Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne kažem da ni u ovim godinama ne bih mogao igrati HNL. Osjećam se tako dobro. A zašto se nisam htio vratiti? Zato što sam vidio kako su prolazili neki drugi poznati igrači što su se vraćali u poznim igračkim godinama. Obično su ih pratili komentari da su se vratili da nešto zarade, da uzimaju mjesto mlađima, a meni sve to jednostavno nije trebalo u životu", pojasnio je Pranjić.

Otkrio je i kako mu je zamalo propao životni transfer u Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi napravio svatko na mom mjestu. Situacija je bila takva da sam s Bayernom dogovorio sve uvjete, prošao sam i liječničke preglede, no onda je odjednom zapelo između klubova. Oni za mene nisu željeli dati iznad sedam milijuna eura, dok je moj tadašnji klub Heerenveen tražio još oko 700.000. U vrijeme pregovora bio sam u Hrvatskoj kada mi je odjednom zazvonio mobitel, a s druge strane bio je agent koji mi je rekao da je sve propalo jer se klubovi ne mogu dogovoriti. Kao da mi je mrak pao na oči. Bayern te ne zove svaki dan, igrati za jedan takav klub bilo je ravno snu i nisam mogao dozvoliti da cijela priča propadne. Ponudio sam se da doplatim razliku tako što sam smanjio svoj trogodišnji ugovor za 230.000 eura", veli Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo