LEGENDARNI TRENER PRED OGLED DINAMA I BENFICE: / Ćiro točno zna kakvu utakmicu možemo očekivati na Maksimiru, evo što kaže

Image
Foto: PIXSELL

'Nisam si dopustio tu glupost da bilo što savjetujem Bjelici jer znam da je 'unutra', živi za to'

7.3.2019.
12:53
PIXSELL
VOYO logo

Dinamo i Benfica ogledat će se večeras s početkom u 18:55 na stadionu Maksimir u prvoj od dvije utakmice osmine finala Europske lige. Breme favorita na leđima je moćne portugalske momčadi, no to ne znači i da će hrvatski prvak na takav način pristupiti ogledu.

Image
TOMO ŠOKOTA NAJAVIO SPEKTAKL NA MAKSIMIRU: /

'Kažu da me Ronaldo gledao kao neku vrstu idola, živjeli smo u istoj zgradi...'

Image
TOMO ŠOKOTA NAJAVIO SPEKTAKL NA MAKSIMIRU: /

'Kažu da me Ronaldo gledao kao neku vrstu idola, živjeli smo u istoj zgradi...'

Sam (za ovu utakmicu suspendirani) trener Dinamova tima Nenad Bjelica najavio je da njegova momčad neće odstupiti od svoje prepoznatljive igre i dodao da su šanse hrvatskog prvaka velike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tragu tih misli je i nekadašnji trener Dinama i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević koji je u razgovoru za 24sata.hr ipak – premda ne i u potpunosti - odustao od svoje uloge vječnog optimista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bojim se ove utakmice'

"Jako se bojim te utakmice jer poznajem snagu protivnika, ali sam uvjeren da su naši dečki odlučili ne dati svoj maksimum, nego da nadmaše kapacitete, jer to je uvjet dobrog rezultata. Bio bih zadovoljan i neriješenim jer imamo nasuprot sebe momčad koja ulijeva strah. Ali hrabrost Dinamove mladosti danas je takva da sam optimist", poručuje Blažević koji će za vrijeme utakmice biti u ulozi navijača.

A ta je uloga, reći će, najteža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam prošao koješta i transformirao sam se u navijača. Trener ima drugu filozofiju, mora biti staložen, paziti što treba napraviti. Najteže je biti navijač, on drhti od prvog časa."

'Igrači znaju što im je raditi'

To što Nenad Bjelica neće sjediti na klupi Dinamove momčadi Blažević ne smatra velikim hendikepom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bjelica će biti nazočan. Znate, njegova izjava koju ja u 50 godina karijere nisam znao reći, me oduševila: 'Nemam što reći igračima, toliko su napaljeni da je moja riječ suvišna.' To je divno. Bez obzira što neće biti na klupi, igrači znaju što im je raditi. Ja sam optimist, neće to biti prvi put da je pobijedila momčad koja je imala veće htijenje, fanatični motiv, da neće dopustiti vremena ni prostora suparniku. Dinamo će napraviti šok da Španjolci kažu 'Što je ovo?!', Pardon, Portugalci..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je i ovo:

"Da sam mu bilo što savjetovao, ne bi bilo tako dobro! Nisam si dopustio tu glupost da mu bilo što savjetujem jer znam da je 'unutra', živi za to, očekivanja su velika i na udaru je. Sve je napravio, vidjet ćete večeras, gledat ćemo mobiliziranu, dobro organiziranu momčad, jer ti sitni detalji kojima je sklon da ih njeguje odlučuju. a on ih nikad nije zanemario. Složio je momčad za koju sam rekao da može u najvećoj konkurenciji egzistirati. Vidjet ćemo večeras."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'I neriješeno je dobro'

Njegova poruka Dinamovim igračima za kraj glasila je:

"Savršeno su svjesni da moraju nadmašiti svoje kapacitete da postignu ravnotežu, i to će napraviti, to ti Ćiro kaže! Pobjeda? Ma k...c pobjeda! Može biti, ali i neriješeno bi bilo dobro. Ja sam već uzbuđen. Lakše je biti trener, možeš izravno utjecati, a kao navijač se samo nadaš."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo