LEGENDARNI SRBIN KOJI JE IZBACIO HRVATSKU S EURA: / 'Tog muka na Maksimiru svi se sjećamo, bilo je neprirodno'

Image
Foto: Profimedia

Jugoslavija je te godine osigurala na Maksimiru plasman na Europsko prvenstvo, dok je Hrvatska kao trećeplasirana momčad u grupi ispala iz svih kombinacija

12.10.2019.
12:33
Profimedia
VOYO logo

Kako se kvalifikacije za Europsko prvenstvo približavaju svom kraju ovih se dana prisjećamo nekih prošlih kvalifikacijskih ciklusa, a jedan će ostati vrlo bolan za Vatrene.

Sjećamo se da je Hrvatska samo dvije godine nakon što je osigurala svjetsku broncu poklekla u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Te 2000. godine prvi smo put propustili veliko natjecanje, a za sve je "kriva" loša utakmica protiv tadašnje reprezentacije Jugoslavije s kojom smo na Maksimiru remizirali 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VATRENI KRENULI PO PLASMAN NA EUROPSKO PRVENSTVO: /

No postoji i scenarij u kojem mogu izletjeti

Image
VATRENI KRENULI PO PLASMAN NA EUROPSKO PRVENSTVO: /

No postoji i scenarij u kojem mogu izletjeti

U utakmici punoj intenziteta Bokšić je Hrvatsku doveo u vodstvo u prvom dijelu, da bi Jugoslavija preokrenula rezultat na 1:2. Pogotke su zabili Dejan Stanković i Predrag Mijatović iz gotovo iste akcije na asistenciju Siniše Mihajlovića. Stanić je izjednačio na 2:2, ali nije bilo snage da do kraja odnesemo pobjedu.

'Htio sam plakati'

Stanković se povodom 20. obljetnice prisjetio te utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Straha nije bilo ni malo, a atmosfera je bila zaista vruća! Drhtale su tribine od huka navijača, ali svima nam je u sjećanju ostao muk na kraju utakmice. Bila je to neprirodna tišina za nogometnu utakmicu, kad je sudac svirao kraj! Mislim da taj trenutak svi pamtimo", rekao je Stanković.

Jugoslavija je te godine osigurala na Maksimiru plasman na Europsko prvenstvo, dok je Hrvatska kao trećeplasirana momčad u grupi ispala iz svih kombinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pred kraj utakmice umor je bio nevjerojatan, doslovno me sve boljelo od trčanja i borbe, htio sam plakati, ali smo svi išli dalje i do kraja jer je motiv bio veliki. To je bila jedna od fizički najzahtevnijih utakmica u mojoj karijeri!", rekao je Stanković u intervjuu za Telegraf.

Hrvatska se te godine prvi put nije plasirala na veliko natjecanje. To nam se dogodilo još samo jednom u povijesti - 2010. godine nismo se plasirali na Svjetkso nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo