LEGENDARNI GUUS HIDDINK PREUZEO REPREZENTACIJU DRŽAVE ZA KOJU VJEROJATNO NISTE ČULI: / 'Bilo im je teško reći ne'

Image
Foto: Profimedia, AFP

Hiddink je u dva navrata bio na korak do finala Mundiala, s Nizozemskom 1998. te četiri godine poslije s reprezentacijom Južne Koreje, koja je tada bila sudomaćin SP-a s Japanom.

22.8.2020.
13:30
Profimedia, AFP
VOYO logo

Nizozemski nogometni stručnjak Guus Hiddink postao je novim izbornikom reprezentacije Curacaa, otoka-države u sklopu Nizozemskih Antila, koji je prije deset godina proglašen samostalnim područjem Kraljevine Nizozemske.

Curacao će biti šesta seniorska izabrana vrsta koju će ovaj vitalni 73-godišnjak dodati svom bogatom životopisu, a ugovor je potpisan na dvije godine, do kraja Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je teško reći ne", izjavio je Hiddink za južnoamerički Fox Sport pojašnjavajući zašto je odlučio voditi reprezentaciju koja se trenutačno nalazi na 80. mjestu FIFA-ine ljetvice muških nacionalnih vrsta i nikada se nije plasirala na završni turnir svjetskog prvenstva.

Hiddink je u dva navrata bio na korak do finala Mundiala, s Nizozemskom 1998. te četiri godine poslije s reprezentacijom Južne Koreje, koja je tada bila sudomaćin SP-a s Japanom. U oba slučaja Hiddinkove momčadi su osvojile četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] ŠTO ĆE MU BROZ REĆI NA OVO? /

Rakitić u prijenosu uživo kontroverzno proslavio pobjedu Seville

Image
[VIDEO] ŠTO ĆE MU BROZ REĆI NA OVO? /

Rakitić u prijenosu uživo kontroverzno proslavio pobjedu Seville

Zavidna karijera

Nizozemska je u Francuskoj 1998. u polufinalu poražena na jedanaesterce od Brazila, a u borbu za broncu svladala ju je Hrvatska sa 2:1. Južna Koreja je u polufinalu SP-a 2002. poražena s 1:0 od Njemačke, a u borbi za broncu bolja je bila Turska sa 3:2.

Osim Nizozemske i Južne Koreje, Hiddink je bio izbornikom Australije, Rusije i Turske, a vodio je i olimpijsku reprezentaciju Kine. S Rusijom je na Europskom prvenstvu 2008. stigao do polufinala, u kojem su Rusi poraženi s 3:0 od kasnijeg prvaka Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klupskoj karijeri je dogurao do klupe Real Madrida, nakon što je više puta bio nizozemski prvak s PSV-om, kojeg je 1988. odveo sve do naslova europskog prvaka.

Curacao će u prvoj fazi CONCACAF kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru igrati u skupini s Gvatemalom, Sv. Vincentom i Grenadinima, Kubom i Djevičanskim otocima. Natjecanje započinje u listopadu, a samo će prvoplasirana reprezentacija iz svake od šest skupina izboriti nastup u drugoj fazi kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo