LEGENDARNI GOLGETER DINAMA POKOPAO MAMIĆEVU ZVIJEZDU: / 'Takve pogreške ne rade niti djeca, on je to napravio dvaput'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Posebno je istaknuo pogreške Teophile-Catherinea i dosta ga je žestoko komentirao

21.9.2020.
22:55
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Aktualni prvak Hrvatske, zagrebački Dinamo, posrnuo je u prošlom kolu Prve HNL odigravši 3:3 protiv Slaven Belupa na svom terenu. Činjenica je, momčad Zorana Mamića već neko vrijeme ima problema s obranom i primaju zabrinjavajuće puno golova. Vratar Dominik Livaković ne snosi preveliku krivnju za takvo stanje, štoviše, nerijetko je baš on najbolji igrač na utakmici, već je problem upravo u zadnjoj liniji.

Detektirao je to i bivši golgeter Dinama, a danas stručni komentator HRT-ove emisije Stadion, Igor Cvitanović. "Dinamo ne igra ozbiljnu obranu, preležerni su. Obrana je temelj svega. Logično je očekivati pad kad nema najbitnijih igrača, to je teško nadoknaditi", rekao je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

06.11.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina C, 4. kolo, GNK Dinamo - FK Sahtar Donjeck. Kevin Theophile Catherine Photo: Igor Kralj/PIXSELL

'To ne rade niti djeca'

Posebno je istaknuo pogreške Teophile-Catherinea i dosta ga je žestoko komentirao. "Kada djeca tek počnu igrati na nogometnom terenu, jedna od prvih stvari kojima ih naučimo je da nema paralelnih dodavanja. Theophile-Catherine je dvaput to napravio protiv Belupa. Je li problem samo jedna utakmica ili nešto drugo, ne znam. Ali to nije normalno, Dinamo se stalno nudi protivniku", bio je dosta nemilosrdan Cvitanović.

Istaknuo je i kako se pojedinci u Dinamovoj momčadi ne ponašaju previše odgovorno kada je u pitanju igra u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitanović je dodao i da drugi igrači moraju podnijeti odgovornost: "Kastrati je sad došao. Nogomet je takav da i krila moraju igrati obranu u oba smjera. Kod pogodaka su kasnili i Majer i drugi igrači, teško je tako igrati", rekao je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo