LEGENDARNI EDUARDO DA SILVA OTVORENO PROGOVORIO O ZAVRŠETKU KARIJERE: / 'S ozbiljnim nogometom je gotovo...'

Image

Dudu je posljednji put zaigrao u kolovozu 2018. godine

2.1.2020.
8:34
VOYO logo

Bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije te as zagrebačkog Dinama i londonskog Arsenala, 37-godišnji Eduardo da Silva, bez kluba je od prošle godine, kada se nije nametnuo u poljskoj Legiji, objavio je kako je za njega gotova ozbiljna nogometna karijera.

Već se duže nije pojavljvao u medijima, a sada je razgovoru za Sportske novosti podijelio što se s njim sve događalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nikad se nisam posve oporavio...'

"Otkad sam otišao iz Legije, najviše sam vremena proveo liječeći tetivu u Riju. I to u Fluminenseu! Iako sam igrao za Flamengo, najvećeg suparnika Fluminensea, nikakvih problema nije bilo kad sam dolazio u taj klub na liječničke tretmane. Tamo je šef fizioterapeuta čovjek koji je cijelu karijeru vodio brigu o Brazilcu Ronaldu, za njega govore da je jedan od najboljih na svijetu. Ta me tetiva mučila više od dvije godine, otkad sam igrao u Atletico Paranaenseu, tamo su svi tereni bili na umjetnoj travi i platio sam danak podlozi na kojoj sam igrao i trenirao.

"I nikad se nisam posve oporavio, u Legiji me cijelo vrijeme mučila ta ozljeda i zbog nje u Poljskoj nisam bio pravi. Nakon tromjesečnog tretmana u Fluminenseu napokon sam izliječio tetivu, pa sam onda sljedeća tri mjeseca trenirao s pričuvnom momčadi tog kluba, praktički s igračima koji su u drugom planu", izjavio je Dudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od godine dana od posljednjeg nastupa

Posljednji put je zaigrao u kolovozu prošle godine, a moguće je da mu je to bila i posljednja utakmica u karijeri.

"Vidjet ćemo. Iako sam davno odigrao tu utakmicu, još nisam definitivno odlučio pospremiti kopačke. Imam i sad nekih ponuda od manjih klubova, koji igraju u Ligi Carioca, to je prvi dio prvenstva Brazila, koji traje do svibnja. Zvala me Boavista iz Rija, pa trećeligaš Volta Redondo i kad se vratim u Rio vidjet ću što ću napraviti. No, u svakom slučaju, bliži se kraj karijere. S ozbiljnim je nogometom gotovo, a uskoro ću odlučiti je li stigao i definitivni kraj igranja. U godinama sam kad mogu sutra reći zbogom igranju, mogao sam to učiniti prije godinu dana, ili jučer...", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo