Legendarni doktor preminuo od septičkog šoka

Legendarni nogometaš i kapetan brazilske nogometne reprezentacije, Socrates Brasileiro Sampaio, poznatiji kao Dr. Socrates, umro je u nedjelju rano ujutro u 58.

4.12.2011.
12:46
VOYO logo

Odgovorni su liječnici smrt velikog i karizmatičnog Brazilca, kapetana reprezentacije na Svjetskim prvenstvima 1982. i 1986., proglasili u 4.30 ujutro po lokalnom vremenu.

Smrt je prouzročio septički šok, a vjeruje se da je infekciju izazvala bakterija kojom se bivši nogometaš krhkog zdravlja kontaminirao pri obiteljskom objedu u četvrtak, pojevši komadić govedine 'a la Stroganov'. U bolnicu je stigao u petak, te je otad na životu održavan uz pomoć aparata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom kolovoza i rujna Socrates, inače školovani liječnik koji je prakticirao medicinu, u bolnici je završio u dvama navratima zbog zatajenja jetre. Priznao je tada da previše pije već dugi niz godina. Detalji oko sahrane jednoga od najvećih i najposebnijih veznih nogometaša svog vremena zasad nisu poznati.

Tijekom igračke karijere nastupao je za Botafogo, Corinthians, Fiorentinu, Flamengo i Santos. Za Brazil je skupio 60 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo