LEGENDANI ROBBEN VRATIO SE IZ MIROVINE: / Potpisao je za klub u kojem je počeo veliku karijeru

Image
Foto: AFP

Najveći uspjeh s reprezentacijom doživio je 2010. godine na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, gdje je Nizozemska u finalu poražena od Španjolske

27.6.2020.
20:25
AFP
VOYO logo

Legendarni nizozemski nogometaš Arjen Robben objavio je u lipnju prošle godine da u 36. godini odlazi u igračku mirovinu, no u njoj nije ostao niti godinu dana jer je u subotu službeno potvrđeno da je potpisao za nizozemski Groningen, klub u kojemu je započeo svoju karijeru.

Robben je za Gronigen prvi put igrao između 2000. i 2002. godine, a sada se vraća u taj klub koji je ovu sezonu nizozemske Eredivisie, koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, završio na devetom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedio je srce

"San mi je ponovno nositi ovaj dres. Sada klubu treba pomoć da prebrodi krizu izazvanu koronavirusom i ja sam odlučio slijediti ono što mi srce kaže", rekao je Robben nakon potpisa za svoj novi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayernova ikona

Robben je seniorsku karijeru započeo 2000. u Groningenu iz kojeg je nakon dvije sezone prešao u PSV, s kojim je osvojio naslov prvaka Nizozemske (2003.). Nakon dvije sezone u Eindhovenu, prešao je u londonski Chelsea, gdje je ostao do 2007. godine i osvojio dva naslova prvaka Engleske.

Potom je preselio u Real Madrid, gdje je sudjelovao u osvajanju naslova prvaka Španjolske 2008., da bi od 2009. navukao Bayernov dres s brojem 10 koji je zadržao sljedećih deset godina. S ‘Bavarcima’ je sedam puta bio prvak Njemačke, četiri puta osvojio njemački Kup, a 2013. trijumfirao i u Ligi prvaka postigavši pobjednički pogodak za 2-1 u 89. minuti finala protiv Borussije Dortmund, odigranom na Wembleyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebrni na SP-u 2010. godine

Sa 99 postignutih pogodaka u Bundesligi najefikansiji je Nizozemac svih vremena u tom natjecanju.

Za nizozemsku reprezentaciju je odigrao 96 utakmica, a najveći uspjeh doživio je 2010. godine na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, gdje je Nizozemska u finalu poražena od Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo