LEGENDA ZVEZDE ISPRIČALA SVOJU STRANU PRIČE O DOGAĐAJIMA OD PRIJE 30 GODINA: / 'Kad su navijači to napravili znali smo što slijedi'

Image
Foto: Screenshot

Nikad odigrana utakmica Dinama i Zvezde dogodila se 13. svibnja 1990. godine

12.5.2020.
15:41
Screenshot
VOYO logo

Legendarni nogometaš Crvene zvezde, MiodragBelodedić, prisjetio se nemilih događaja u Zagrebu prije 30 godina. Trinaestog svibnja 1990. Zvezda je došla na gostovanje u Zagreb, međutim susret s Dinamom nikada nije odigran nakon što je nastao sveopći kaos i sukob Boysa i Delija.

"Sjećam se da smo s trenerom Šekularcem izašli na zagrijavanje i da smo se mi iz obrane radili u šesnaestercu. Osjećale su se tenzije, a ubrzo su s tribina počeli dolijetale kovanice, kamenje, ma svašta... Tada nam je trener rekao da dođemo do centra i da tu odradimo zagrijavanje", počeo je Belodedić razgovor za Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pratili smo mi što se događa na tribinama i dalje. Vidjeli smo da su srušili ogradu i bacili je dolje, i tada nam je Šeki rekao: 'Momci, bježite u svlačionicu!' Bježeći smo vidjeli da ulazi i policija kako bi spriječila navijače da uđu na teren", prisjetio se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo u svlačionici zatvoreni sigurno dva sata. Čekali smo da se stvari srede, da se riješe problemi na stadionu. Na kraju su nas nekim vojnim automobilom prebacili na aerodrom", ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog rata koji je došao je sve prekinuto, to je najveća posljedica. Nije se više čulo ni za klubove ni za reprezentaciju, a svi znamo što je sport značio u Jugoslaviji. Sigurno je da smo i mi i Dinamo, Partizan, Hajduk, koji su tada bili dobri, mogli daleko dogurati u europskim takmičenjima da se Jugoslavija nije raspala", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo