LEGENDA SE VRAĆA U BAYERN: / Kovač odmah dobio poruku od Rummeniggeova nasljednika

Image
Foto: AFP

Bivši hrvatski izbornik uskoro će imati još jednog šefa

6.3.2019.
15:43
AFP
VOYO logo

Legendarni njemački vratar Oliver Kahn vratit će se u Bayern 2020., prvo kao član uprave, a godinu dana kasnije zamijenit će Karl-Heinzea Rummenigea na mjestu izvršnog direktora kluba.

"Igrao sam 14 godina za Bayern i jako sam povezan s klubom" započeo je Nijemac intervju za Sport Bild. Pitanje koje se nametnulo je hoće li od sada biti uključen u slaganje buduće momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bayern već za to ima zadužene Salihamidžića i druge ljude, tako da je to u ovom trenutku nije razumno očekivati. Stvari neće biti lake u budućnosti. Vrhunski klubovi imaju ogroman budžet za transfere. Danas najbolji klubovi nisu prisiljeni prodavati igrače iz financijskih razloga. Nositi se s njima na tržištu veliki je izazov", kazao je pa je malo progovorio o ciljevima.

Visoki ciljevi

"Naravno da Bayern mora ciljati na naslov u Ligi prvaka svake godine, baš kao i u prvenstvu. Jasno je da je nemoguće planirati osvajati Ligu prvaka. Momčadi do 2001. do 2013. nisu nužno bile najbolje, ali su imale nevjerojatan mentalitet i gigantsku volju. Bayern je među pet najboljih klubova na svijetu i bit će uzbudljiv zadatak pobrinuti se da tamo i ostane", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Former German football goalkeeper Oliver Kahn adjusts his earbuds ahead of the UEFA Champions League football match between Gent and Wolfsburg at Ghelamco Arena in Gent on February 17, 2016. AFP PHOTO / JOHN THYS (Photo by JOHN THYS / AFP)

Dodao je kako i za legende poput Lahma i Schweinsteigera uvijek ima mjesta u klubu.

Pohvalio Kovača

"Znaju što znači iz godine u godinu ponavljati uspjehe i kako taj mentalitet prenijeti na druge igrače. Takvi su nam igrači uvijek zanimljivi u klubu. Oni, baš kao i Muller te Alaba, posjeduju Bayernov DNA", rekao je. Nekoliko riječi posvetio je i treneru Niki Kovaču, koji također nosi Bayernov DNA u sebi što mu pomaže poslu. Zbog tog se dobro nosio s krizom na početku sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zna se nositi s velikim zahtjevima i kritikama. Jako je dobar u tome zbog iskustva iz igračkih dana i vremena provedenog u Bayernu", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo