LEGENDA REALA NAKON OSAM GODINA PROGOVORILA O RATU S MOURINHOM: / Portugalac ga je bio teško optužio, evo što on sada kaže

Image
Foto: AFP

Malo tko se ne sjeća ovog skandala koji je zatresao Santiago Bernabeu

19.12.2020.
8:15
AFP
VOYO logo

Vladavina JoseaMourinha u Real Madridu nije bila druga, ali je zato bila dosta burna. Iako je uspio prekinuti dominaciju Barcelone u španjolskom prvenstvu razdoblje koje je proveo na Santiago Bernabeu vjerojatno je ponajviše obilježilo to što je IkeraCasillasa nakon deset godina poslao na klupu. I nije to proteklo bez skandala. Usput ga je optužio da je krtica.

"Optužio me da sam prijatelj s novinarima i da im otkrivam informacije iz svlačionice", rekao je Casillas u dokumentarcu Movistara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznajem ljude u medijima, kako ne bih? Ljudi su pričali o meni, ali ja sam šutio. Nisam odgovara na optužbe i prihvatio sam da me vide kao kriticu", kazao je legendarni Španjolac. A sve je krennulo nakon njihovog poraza od Barcelne 5:0.

"Nevjerojatno je koliko je bilo tenzija u El Clasicu tih godina. Barcelona je dominirala i mi smo ih htjeli zaustaviti na sve načine. Ipak, bilo je stvari u kojima smo pretjerali, a posebno mi je zasmetalo kada je Mourinho bocnuo u oko Tita Vilanovu jer to nisu stvari koje treneri trebaju da rade", počeo je Casillas i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kasnije smo igrali protiv Levantea nakon El Clasica i tada smo prestali komunicirati. Bili smo sami u svlačionici i on mi je govorio kako trebam biti više otvoren i iskren. Rekao sam mu da nije profesionalno da jedan trener bocne u oko drugog. On se naljutio, a netko iz PR službe kluba nas je smirivao i bilo mu je krivo što sam mu to rekao, ali takve stvari su zaista ružne i jedan trener to ne smije da radi. U sezoni 2012/13. odnosi su se pogoršali. Loše smo igrali, a on mi je stalno govorio da nisam u pravoj formi što je bila istina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekako je sve počelo oko Nove godine kada su rečene neke stvari. Zašto se nisam branio? Pa, zar sam trebao pretvoriti sve u cirkus? Možda sam trebao osobno razgovarati s njim i pitati u čemu je problem. Ali, onda me optužio da sam 'krtica' i da novinarima govorim što se događa u svlačionici što nije bila istina. Tada smo prestali razgovarati i postao sam žrtva jer sam šutio i nisam htio javno govoriti o tome. Jednog dana sam vidio navijače Reala i kada su mi oni počeli govoriti da sam kriv i izdajnik shvatio sam o čemu se radi. Eto, rekao sam konačno što se događalo i ne sumnjam da će i Jose oglasiti".

Bivši veznjak Barcelone, Xavi, stao je u njegovu obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tamo se događao interni rat i njega su prozvali krticom. Nikome se ne bi bilo lako nositi s tim. Razgovarali smo tada i bilo mu je jako teško", kazao je Xaxi.

Casillas je ubrzo te sezone izgubio status prvog vratara. Mourinho je iz Seville doveo Diega Lopeza te su krenula nagađanja da će napustiti klub u kojem je proveo cijelu karijeru.To se n akoncu dogodilo 2015. godina kada Mourinha već dvije godine nije bilo tamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo