LEGENDA OTVORENO O LETICI, JURČEVIĆU I RAK RANI HR NOGOMETA: / 'Svi to vidimo, samo nema pomaka. Teško je to trezveno očekivati u Hrvatskoj'

Image
Foto: PIXSELL

Proslavljeni bivši hrvatski vratar Dražen Ladić za Net.

13.3.2018.
12:03
PIXSELL
VOYO logo

Mladi 21-godišnji vratar Hajduka Karlo Letica prava je senzacija u hrvatskom nogometu. Dobro, neki će sad na ovu našu konstataciju kazati kako se radi o talentiranom vrataru koji ove sezone u kontinuitetu brani odlično.

JE LI HAJDUKOV GOLMAN LETICA UISTINU U BILJEŽNICI REAL MADRIDA? Evo što o tome kaže suvlasnik agencije koja ga zastupa

Međutim, oko ovog Omišanina digla se prašina nakon njegova pobjedničkog gola protiv Istre 1961 proteklog vikenda u 95. minuti i to glavom. Hladno, poput najvećih golgetera. I prije njega su vratari Hajduka zabijali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

10.03.2018., Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Hajduk - NK Istra 1961. Karlo Letica. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nitko kao Karlo Letica

Ante Vulić zabijao je na Starom placu, ali s bijele točke. Stipe Pletikosa zabijao je na Poljudu, ali i on je poput Ante Vulića zabijao iz kaznenog udarca. Jedan od najpoznatijih vratarskih golova u dresu Bijelih postigao je Zoran Varvodić u raspucavanju iz jedanaesteraca u finalu Kupa protiv Rijeke 1987. godine. No, Karlo je u nečem ispred spomenutog slavnog trojca, po nečem je poseban. Naime, samo je on zabio iz igre.

Karlo Letica tako je postao prvi vratar Hajduka kojem je to uspjelo na Poljudu. Time je ušao u legendu, a dvoboj s Istrom dobio je povijesnu dimenziju, mada je vrijedio tri boda kao i svi ostali ligaški susreti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, pamtit će se dugo, jako dugo taj njegov gol... I kako danas biti Karlo Letica, kako ostati čvrsto na zemlji nakon svega što se dogodilo? Kako ostati pribran nakon medijskih napisa ugledne Marce da te želi veliki Real Madrid? Kako ostati svoj nakon što svi u Splitu i Hrvatskoj govore o tebi...

NA POLJUDU MOGU TRLJATI RUKE: Letica postaje najveći posao u povijesti Hajduka? ‘Kontaktirali su nas brojni klubovi’

Jedno je sigurno. Ovaj pogodak Leticu je lansirao u orbitu, približio ga i samoj reprezentaciji Hrvatske, doveo ga na naslovnice sportskih publikacija i rubrika u domovini. Mladi Omišanin živi svoj san, najljepše trenutke karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Leticu se na Poljudu priprema izdašniji ugovor, a to je 20.000 eura mjesečno. Ali, uz mjesečna primanja ide i postotak od budućeg transfera koji se zasad kreće u omjeru 70:30 za klub. Sve u svemu, Letica bi trebao zarađivati poput napadača na Poljudu...

Image

24.09.2015., Zagreb - Bivsi nogometas Drazen Ladic.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

GOL KARLA LETICE ODJEKNUO U SVIJETU: I francuski L’Equipe objavio vijest o potezu mladog vratara Hajduka

"Dečko je zaslužio da se piše o njemu. Nije ni prvi ni zadnji o kojem će se pretjerivati. Bilo u pozitivnom ili u negativnom kontekstu. No, lijepo je da se tako piše o svakom mladom igraču. Pa tako i o njemu", kazao je u uvodu razgovora za Net.hr legendarni bivši hrvatski vratar Dražen Ladić, poznat po tome što tijekom profesionalne karijere nije mogao odoljeti želji da zabija golove, pa je tako često dobivao priliku izvoditi za vrijeme utakmice – jedanaesterac. I to s velikim uspjehom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na njemu je sad najmanje, a najviše na ljudima oko njega'

Ladić, nadalje, ističe:

"Vidi se da je u jednoj dobroj fazi, lijepoj fazi karijere. No, moram vam jedno reći. U ovoj situaciji na njemu je najmanje, a najviše na ljudima oko njega. Da ostane čvrsto na zemlji, da ne traje to samo kao epizoda, kao što se to zna događati kod većine naših mladih igrača. Neka to razdoblje, ta njegova dobra igra što dulje potraju. To je ključ uspjeha. No ponavljam, prije svega tu brigu o njemu moraju voditi svi oni koji su oko njega. Ne da ga se samo tapšaju po leđima i onda tu sve ode u krajnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEZABORAVAN DAN JUNAKA POLJUDA: ‘Ovo je kao u najluđim snovima. Real? Iznenađen sam. Prijelazni rok je daleko’

Upitali smo Ladića da nam prokomentira promjenu trenera na Dinamovoj klupi i dolazak Nikole Jurčevića, čovjeka kojeg Ladić itekako dobro poznaje? Igrali su Dražen i Nikola kratko u Dinamu, mnogo dulje u reprezentaciji Hrvatske...

Image

10.03.2018., Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Hajduk - NK Istra 1961. Karlo Letica donio je slavlje Hajduku. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Zaista su rijetke situacije da Dinamo gubi utakmice. Pogotovo da Modri dožive tri poraza u tako kratko vrijeme. U svakom slučaju, to je neka situacija, možda ne za promjenu trenera, ali zvono na uzbunu - da! Dogodila se smjena. U svakom slučaju, Nikola je trenerska konstanta kod nas u Hrvatskoj. Time ništa novog neću reći".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Često se u Hrvatskoj treneri u klubovima mijenjaju kao na pokretnoj traci. Kad se porazi zaredaju, odmah se gubi strpljenje, iako je ono, uz povjerenje u trenera, nužno za stvaranje velike momčadi.

TRENUTAK KOJI JE POLJUD BACIO U TRANS: ‘Zašto smo napali suca? Stavio je zviždaljku, ali…’

Hrvatski nogomet - čudna biljka

"U svakoj normalnoj sredini, manje turbulentnoj nego što je to slučaj u Hrvatskoj, bilo bi normalno da se treneru pruži prava šansa, da se trenerima ne daje tako olako otkaz, da ih se tako često ne mijenja, odnosno da ih se tako lako ne pušta. Ali kod nas očekivati neke takve, nazovimo ih trezvene odluke, to je ipak malo teže".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogomet je uistinu čudna biljka...

"Definitivno. I to svi registriramo. Međutim, nema pomaka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

24.09.2015., Zagreb - Bivsi nogometas Drazen Ladic.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

SENZACIJA IZ ŠPANJOLSKE: Real Madrid kao idealnu zamjenu za Navasa vidi vratara Hajduka Karla Leticu!

Upitali smo ga ima li, pak, kakvog pomaka na relaciji Dražen Ladić-Zlatko Dalić-stručni stožer-HNS? Poznato je kako izbornik Dalić želi Ladića u svom stožeru. Ali, HNS još uvijek nije dao zeleno svjetlo.

Dalić je odmah po dolasku na izborničku klupu Vatrenih jasno dao do znanja da ima tri želje za stožer: Ivicu Olića, Darija Srnu i Dražena Ladića. Olića je odmah dobio, Srna je spriječen iz dobro nam poznatih razloga, a za Ladića još uvijek vrijedi "status quo". Ne treba naglašavati kakvo bi pojačanje za reprezentaciju bilo da Ladić bude dio stožera na nadolazećem SP-u u Rusiji u lipnju ove godine...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaista o tome ništa ne znam. Nemam nikakve informacije. Da išta znam, drage volje bih vam rekao", zaključio je Dražen Ladić.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo