LEGENDA IDE U PRISLINU MIROVINU: / '20 godina mi traje karijera. Nisam se htio oprostiti na taj način...'

Image

Gotovo 15 godina igrao je za reprezentaciju

4.4.2019.
20:05
VOYO logo

Legendarni hrvatski košarkaš Marko Popović (37) mogao bi uskoro okončati 20 godina dugačku karijeru. Naime, kapetan španjolskog prvoligaša Funelabrade zbog ozljede kolateralnog ligamenta neće biti na raspolaganju klubu četiri do šest tjedana te je upitno hoće li opet zaigrati ove sezone koja završava 26. svibnja. Također, pitanje je i hoće li se više uopće vratiti na parket.

Ozlijedio koljeno

"Pogodio me protivnički igrač, prošao je kroz mene, koljeno je otišlo. Nisam se htio oprostiti na taj način. Razmišljao sam o tome da više ne igram u inozemstvu, ali sada ništa ne znam. Pristupit ću rehabilitaciji kao da se spreman za sezonu tijekom ljeta, jer ću nastojati da se oprostim na parketu, da tu utakmicu posljednjeg kola, koju 26. svibnja igramo kod kuće s Tenerifima budem na terenu. Dvadeset godina mi traje profesionalna karijera, nisam računao da će ovako to biti na kraju", rekao je popović za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

06.08.2011., Arena Stozice, Ljubljana - U Stozicama se odrzava prvo izdanje prijateljskog kosarkaskog turnira pod nazivom Addeco pokal EX-YU 2011. na kojem nastupaju svih sest bivsih jugoslavenskih republika: BiH, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija. Od 21 sat igrale su reprezentacije Hrvatske i Crna Gore. Marko Popovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Upitan je i je li ovo definitivan kraj.

"Ajmo to reći ovako: ovo je oproštaj od Fuenlabrade. Tu sam proveo odlične posljednje sezone. I ako je to to...ovo definitivno nije način za završiti karijeru. Ma, moram završiti na terenu, makar i na štakama ući u igru, pa mahnuti štakama", poručio je Popović, koji je s reprezentacijom bio u na šest Eurobasketa (2003., 2005., 2007., 2009., 2011. i 2017.) te na na SP-u 2010. kao i na Olimpijskim igrama 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo