LEGENDA DO LEGENDE: / Ovih 5 velikana smo u 2015. zadnji put gledali na travnjacima

Image
Foto: AFP, BRU GARCIA

U petak je bio prvi dan nove godine. Povodom toga, prisjetili smo se koji su slavni nogometaši u 2015. završili profesionalnu karijeru.

3.1.2016.
8:00
AFP, BRU GARCIA
VOYO logo

1. Raul

Najpoznatije ime na popisu je ono Raúla Gonzáleza Blanca ili samo Raula, legende Real Madrida koji je krajeru završio u američkom New York Cosmosu s 38 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Trezeguet

Na nogometnim terenima, barem kao profesionalnog igrača, više nećemo gledati niti francuskog napadača Davida Trezegueta koji je s 38 godina završio karijeru u indijskom klubu Pune City. Vrhunac karijere imao je u talijanskom velikanu Juventusu, a za nacionalnu reprezentaciju nastupio je 71 put i postigao 34 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Recoba

Od nogometa se u 2015. oprostio urugvajski nogometaš Alvaro Recoba koji je profesionalno igrao sve do 39. godine. Kraijeru je završio kao igrač kluba iz svoje domovine Nacionala, a slavu je stekao kao igrač talijanskog Intera za koji je igrao čak 11 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Rivaldo

Od nogometa se, sada konačno, prošle godine oprostio i Brazilac Rivaldo, svojedobno najbolji igrač na svijetu. To je učinio s 43 godine kao član lokalnog drugoligaša Mogi Mirima, čiji je i suvlasnik. Vrhunac karijere imao je kao igrač španjolske Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Vugrinec

Popis završavamo s jednim hrvatskim nogometašem, legendarnim Davorom Vugrincem, najboljim strijelcem HNL-a u povijesti. Oprostio se s 40 godina kao igrač Slaven Belupa, a bio je još član Dinama, Rijeke i Varteksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo