LEGENDA DINAMA PROKOMENTIRALA VELIKU POBJEDU U EUROPI: / Ističe što se ne smije zaboraviti; 'Zbog toga ne treba tražiti dlaku u jajetu...'

Image
Foto: PIXSELL

Modri su nakon pobjede nad Wolfsbergerom vodeća momčad skupine K Europske lige

6.11.2020.
12:18
PIXSELL
VOYO logo

U susretu 3. kola K skupine Europske lige Dinamo je pobijedio Wolfsberger sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu preuzevši vodstvo u skupini, dok je u drugom susretu Feyenoord pobijedio moskovski CSKA sa 3-1.

Image
[FOTO] DINAMO - WOLFSBERGER 1:0: /

Neočekivani junak zabio zlata vrijedan pogodak za Dinamovu prvu pobjedu i vrh grupe

Image
[FOTO] DINAMO - WOLFSBERGER 1:0: /

Neočekivani junak zabio zlata vrijedan pogodak za Dinamovu prvu pobjedu i vrh grupe

Bio je to susret u kojem zbog koronavirusa nije bilo čak 17 igrača, devet sa strane hrvatskog prvaka, dok je u redovima austrijskog sastava bilo osam pozitivnih. Imena niti jedni niti drugi nisu objavili, Dinamo je tek obznanio kako je na COVID-19 pozitivan i glavni trener Zoran Mamića, pa je utakmicu vodio Alen Peternac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u prva dva kola remizirao s Feyenoordom i CSKA Moskvom, odigravši obje utakmice bez pogodaka, dok je Wolfsberger stigao u Zagreb kao lider skupina nakon što je gostovanju u Nizozemskoj svladao Feyenoord sa 4-1, a kod kuće remizirao s CSKA Moskvom 1-1.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Proslava igrača Dinama

Pitanje pobjednika razrješio je pogodak Iyayia Atiemwena u 75 minuti, čime su "modri" nakon 255 minuta napokon zabili pogodak u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredne okolnosti

Legendarni nogometaš Dinama Igor Cvitanović za Net.hr prokomentirao je tu vrijednu pobjedu, do koje su Modri došli u utakmici u kojoj su obje momčadi ušle oslabljene zbog slučajeva koronavirusa u svojim redovima.

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Igor Cvitanović

"Bila je to teška utakmica. Zbog okolnosti u kojima se odvijaju, sve su utakmice teške. Puno ekipa je osakaćeno, da tako kažem, neigranjem bitnih igrača tako da ne očekujem od niti jedne da pruži svoje najbolje izdanje. Sve u to razlozi zbog kojih gledamo nešto slabiji nogomet nego što bismo ga inače gledali", prokomentirao je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sreća na kraju

Gosti su na Maksimiru od 45. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Matthaus Taferner. Critanović ističe da je to sigurno bila jedna od ključnih stvari koja je Modre dovela do pobjede i ostvajanja važna tri boda za prvo mjesto u skupini.

"Sigurno je jedna od ključnih stvari bilo isključenje i igrač manje za austrijsku ekipu. Naravno, i malo sreće koja se ukazala na kraju i što je Atiemwen na kraju lijepo primio i zabio gol. Nije se stvaralo niti imalo puno lijepih prilika, ali to su generalno sve teške utakmice i ne treba tražiti dlaku u jajetu", smatra legendarni napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačena grupa

Prije početka sam rekao da je ovo jako izjednačena grupa, svatko svakog može pobijediti i sve je otvoreno. Ja sam uvjeren da Dinamo može proći grupu, a onda dalje tko zna što se može dogoditi...", zaključio je Cvitanović.

Na polovici natjecanja u skupini Dinamo je vodeći s pet bodova i razlikom pogodaka 1-0, slijede Wolfsberger i Feyenoord sa po četiri boda, dok je CSKA posljednji s dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo