TEŠKA PROŠLOST / Legenda Bayerna ispričala potresnu životnu priču: 'Kao 15-godišnjak, imati kalašnjikov ispod kreveta nije normalno'

Image
Foto: profimedia

U dresu reprezentacije nastupio je 43 puta, a u karijeri je igrao za brojne europske velikane

2.1.2024.
10:30
profimedia
VOYO logo

Legenda bosanskohercegovačkog nogometa, Hasan Salihamidžić za jedan je BiH mediji nedavno ispričao situacije s kojima se suočavao na početku agresije na Bosnu i Hercegovinu 90-ih godina.

Image
'PISMA O LJUBAVI S JUGA I SJEVERA' /

Poljudom gori kada se pusti ova kultna stvar: Hajdukova 'himna' napokon dobila spot

Image
'PISMA O LJUBAVI S JUGA I SJEVERA' /

Poljudom gori kada se pusti ova kultna stvar: Hajdukova 'himna' napokon dobila spot

"Rođen sam u Mostaru, gdje je čuveni most. Imao sam bezbrižno djetinjstvo. Otac mi je bio policajac, majka učiteljica, a ja sam već tada želio postati nogometaš. Jugoslavija je bila država koja je funkcionirala, nama je bilo dobro. Imali smo ‘jednostavan‘ život, ali smo bili sretni. S osam godina sam počeo igrati, moj otac, koji je bio igrač druge lige, bio je moj prvi trener. Igrao sam za mlade selekcije Jugoslavije, nakon utakmice s reprezentacijom morao sam se vratiti kući, ali nije bilo letova iz Beograda za Sarajevo. Vraćajući se autom, prešao sam što se događa i shvatio da je situacija ovdje ozbiljna", započeo je Salihamidžić, a zatim opisao događaj koji mu se urezao u pamćenje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na deset 10 kilometara od moje kuće bila je linija, nakon dva mjeseca došao mi je otac i rekao, ‘imamo kalašnjikov u kući i pištolje, uzmi ih i idi pretraži dva dijela ulice.‘ Tada mi je rekao da povedem majku i sestru da pokušaju pobjeći. Kao 15-godišnjak, imati kalašnjikov ispod kreveta nije normalno."

Kao i mnogi drugi priliku je vidio vani, u Njemačkoj pa se iz rodne države zaputio tamo odakle je nastavio graditi karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Autobusom sam otišao u Dortmund, odakle sam otišao u Hamburg gdje sam upisao Institut za sport. Moram reći da je istina da ako se u Njemačkoj neko posveti i naporno radi dobije priliku. Iskoristio sam priliku o kojoj sam toliko sanjao, učinio sam to jer sam se borio", rekao je bosanskohercegovački reprezentativac.

U dresu reprezentacije nastupio je 43 puta, a u karijeri je igrao za brojne europske velikane poput HSV-a, Bayerna, Juventusa i Wolfsburga, a donedavno je u Bayernu bio i sportski direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo