RASISTIČKI SKANDAL U RIMU / Nakon utakmice Lazija s Rebićevim Milanom veličao Mussolinija, pogledajte snimku koja je šokirala cijelu Italiju

Image
Foto: Profimedia

Video je snimljen nakon pobjede Lazija u subotu protiv Milana.

20.10.2021.
15:01
Profimedia
VOYO logo

 Vodstvo talijanskog nogometnog prvoligaša Lazija suspendiralo je sokolara Juana Bernabea nakon što je objavljen video u kojem veliča  talijanskog diktatora Benita Mussolinija.

Bernabe je u Laziju već 11 godina zadužen za maskotu kluba, orla Olimpija, koji prije svake utakmice na stadionu Olimpico napravi tri kruga oko stadiona te se potom vrati na njegovu ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EUROPSKA LIGA /

Toma Bašić zabio prvi gol za nebesko-plave, Lazio slavio na pogon Hrvata

Image
EUROPSKA LIGA /

Toma Bašić zabio prvi gol za nebesko-plave, Lazio slavio na pogon Hrvata

Španjolac je suspendiran nakon što je na društvenim mrežama objavljen videozapis u kojem zajedno s nekoliko navijača "nebesko-plavih" na tribini veliča Ducea, te pozdravlja rimskim pozdravom, poznatim i kao fašistički pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poduzete su mjere za trenutačnu suspenziju dotične osobe i za mogući raskid postojećih ugovora," poručili su iz kluba.

Prema talijanskom sportskom dnevniku La Gazzetta dello Sport, video je snimljen nakon pobjede Lazija u subotu protiv Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fašizam na tribinama

Navijači Lazija često su na udaru kritika zbog optužbi za rasističko skandiranje i fašizam, a nerijetko na stadionu podižu divovske transparente s fašističkim parolama i slikama Benita Mussolinija. Svojedobno su istaknuli transparent kojim su pružili podršku srpskom ratnom zločincu Željku Ražnatoviću Arkanu.

Unija židovskih zajednica u Italiji (UCEI) oštro je prosvjedovala rotiv fašističkih pozdrava i slogana u čast Mussolinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitna intervencija

"Suočeni s razmetljivošću gesta i simbola koji prizivaju fašističke ideale, ne može biti dvosmislenosti i odugovlačenja", reagirala je u izjavi predsjednica UCEI -a Noemi Di Segni.

"Ponašanje trenera orla Olimpije, simbola Lazija, ovjekovječeno u videu koji je postao viralan, ne ostavlja sumnju. Klub i savez moraju intervenirati s najvećom hitnošću i efikasnošću", rekla je gospođa Di Segni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometni svijet mora se riješiti fašista i nositelja mržnje," dodala je.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo