LAZIO 'OHLADIO' ATALANTU I UZEO KUP: / Pomalo zaboravljeni Srbin ušao s klupe i srušio Pašalićevu momčad

Image
Foto: AP Images
15.5.2019.
22:58
AP Images
VOYO logo

Laziju je to sedmi naslov u Kupu, prvi nakon 2013. godine

Mario Pašalić i njegova Atalanta nisu uspjeli uzeti trofej pobjednika talijanskog kupa. U finalnom dvoboju na rimskom stadionu Olimpico Lazio Milana Badelja je bio bolji od njih s 2:0, a pogotke su postigli Sergej Milinković-Savić i Joaquin Correa.

Dosta izjednačena utakmica bila je to od samog početka. Atalanta je u prvih pola sata ipak došla najbliže pogotku. De Roon je u 26. minuti odlično tukao, ali stativa se ispriječila na putu njegove lopte do mreže Strakoshe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se igrala igra tko će pogoditi više vratnica, Atalanta bi otišla kući s trofejem. Alejandro Papu Gomez jednaku nesreću kao De Roon imao je u 76. minuti. Ključnim trenutkom utakmice pokazao se ulazak u igru srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića-Savića. Mnogi klubovi otimali su se za njega neudeći vrtoglave cifre prošlog ljeta, no nije Srbin više u takvoj zavidnoj formi.

SMS za titulu

Ipak, večeras je za Lazio bio junak. U 82. minuti, tri minute nakon što je zamijenio Luisa Alberta donio je vodstvo Laziju. Bio je najviši nakon ubacivanja Lucasa Leive iz kornera i slavlje na Olimpicu moglo je početi. Joaquin Correa samo je potvrdio pobjedu golom u sučevoj nadoknadi nakon lijepe solo-akcije u kojoj se narugao čitavoj obrani Atalante i vrataru Golliniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Pašalić nije u ovoj utakmici dobio šansu od prve minute. U igru je ušao tek u 85. minuti umjesto De Roona, a Milan Badelj ostao je na klupi tijekom cijele utakmice za Lazio.

Laziju je to sedmi naslov u Kupu, prvi nakon 2013. godine. Momčad iz Bergama je jedini put osvojila kup 1963. godine, a prije 23 godine su također izgubili u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo