'Laže onaj koji kaže da ne bi u Hajduk ili Dinamo!'

'Smatram da ćemo bez problema pobijediti u Grčkoj i plasirati se na EURO', izjavio je za Sportski.net Dragan Talajić, hrvatski trener koji kruh zarađuje u Kuvajtu.

30.9.2011.
10:31
VOYO logo

Daleko ste od kuće, trenersku karijeru gradite na Bliskom istoku, zbog čega hrvatskoj javnosti niste previše poznati. Predstavite se u par rečenica. Istina je da hrvatskoj javnosti nisam poznat, ali mislim da me dio nogometne javnosti dobro poznaje, barem zbog mojih uspjeha. 2004. godine sam s gospodinom Ivićem došao u saudijski Al Ittihad, gdje sam nakon njegovog odlaska osvojio azijsku Ligu prvaka. To je bio moj najveći uspjeh, ali najponosniji sam na rad u jordanskom Al-Wahdatu, s kojim sam prošle sezone osvojio prvenstvo, dva kupa i Superkup. Ove sezone sam s momčadi Al Kuwaita ušao u polufinale Azijskog kupa. Prilika je to da postanem prvi trener u povijesti kojem je uspjelo osvojiti dva najveća azijska trofeja.

Može li se azijski nogomet usporediti s europskim? Kakva je razlika u kvaliteti? Treba biti realan, azijski nogomet je daleko od topa europskog nogometa. No, moram reći kako i ovdje nogomet po kvaliteti napreduje iz dana u dan. Većina igrača iz ovdašnjih klubova sastavni su dio svojih reprezentacija. Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Australija, koja također spada pod Aziju, redoviti su sudionici svjetskih prvenstava. Pa sjetite se da je 2006. godine naša reprezentacija koju je vodio Cico Kranjčar ispala sa Svjetskog prvenstva jer nije uspjela pobijediti Japan i Australiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite li HNL, što mislite o domaćem nogometu? Naravno da pratim, ja ću kao Hrvat uvijek podupirati naš nogomet. Drago mi je da je Dinamo napravio veliki iskorak na europskoj sceni, također sam sretan što je i Hajduk konačno počeo raditi kvalitetno. Sjajno je što je pojavio i jedan kvalitetan Split. Žao mi je ostalih klubova koji grcaju u dugovima, ali to je realnost, jer kao i svugdje u svijetu, novac je predispozicija uspjeha.

Biste li se u budućnosti voljeli okušati na klupi Hajduka ili Dinama? Normalno da bih volio. Pa tko bi odbio Hajduk ili Dinamo? Onaj tko kaže da ne bi, laže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, par riječi o hrvatskoj reprezentaciji i Slavenu Biliću. O našoj reprezentaciji ne treba trošiti previše riječi. Biti u top 10 dugi niz godina velika je stvar. O Slavenu sve najbolje, mislim da radi jako kvalitetno. Smatram da ćemo bez problema pobijediti u Grčkoj i plasirati se na EURO.

Vezani članci:

arti-201109260264006 arti-201109240059006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo