Poruka s Islanda: 'Nisam siguran da je Hrvatima to dobar potez'

Lars Lagerback u intervjuu objasnio je razloge islandskog nogometnog rasta, ali se i osvrnuo na sitauciju u hrvatskoj reprezentaciji, te poslao zanimljivu poruku.

14.11.2013.
11:37
VOYO logo

"Hrvati su favoriti, to je očekivano. Već sam igrao protiv njih i neće biti lako doći u Zagreb na uzvratnu utakmicu kvalifikacija. Jasno je kako su imali problema, no i dalje su jako dobra reprezentacija. Mi ćemo im pokušati zagorčati život, najveća snaga naše reprezentacije je napad", kazao je Šveđanin na klupi Islanda i osvrnuo se na situaciju u hrvatskoj reprezentaciji.

"Smiješno je jer već treću utakmicu zaredom igramo protiv reprezentacije koja ima novog izbornika, već smo i navikli. Nisam siguran da je to dobar potez. Čuo sam da je bilo nekoliko sukoba između igrača i izbornika. Ako je to istina, onda s psihološke strane je to dobro za igrače, da je sukob prošlost. Znam Niku Kovača, bio sam u Hrvatskoj s njim par dana kada je polagao za 'pro licencu' i mislim da bi mogao biti stvarno dobar trener."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedski stručnjak će o šansama za odlazak na SP kazati:

“Ovisi o nama samima. Ako odigramo kako možemo, imamo šansu. Od ljeta momčad igra jako dobro i samopouzdanje je na visini. Naši igrači nisu samo talentirani, već imaju i odličan pristup i karakter. Isto tako, srčano igraju za svoju reprezentaciju. Ponosan sam na njih i sve što su napravili u kvalifikacijama, ali nadam se da još nismo rekli sve."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na svoj posao:

"Na prvom sastanku s igračima i stožerom sam postavio cilj - osvajanje prva dva mjesta u skupini i napredak od 50 mjesta u FIFA-inom rankingu. Lagano je postaviti ciljeve, ali potrebno je imati igrače koji mogu to ostvariti i dokazao sam da sam s pravom vjerovao u njih. Već sam se plasirao na SP, ali kada bi uspio to napraviti s tako malenom nacijom poput Islanda, to bi bilo posebno. Autsajderi smo od početka kvalifikacija. Na ždrijebu dodatnih kvalifikacija svi su htjeli igrati protiv nas. Iznenađenje bi bilo vrlo, vrlo posebno..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo