Izvršni direktor HNS-a / Kustić o 'pomirbi' s Hajdukom: Dalmacija i Split svakako zaslužuju reprezentaciju Hrvatske'

Prvi korak je napravljen, a nakon njega dojmovi su pozitivni. I to je definitivno napredak

30.4.2019.
19:45
VOYO logo

Nakon godina razmirica, jučer su se u tajnosti sastali predstavnici Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza. Marin Brbić, Benjamin Perasović i gradonačelnik Andro Krstulović Opara predstavljali su splitski klub u Zagrebu. To je prvi korak prema mirenju, a jedna od tema bila je i skori povratak hrvatske reprezentacije na Poljud.

Prije četiri godine posljednji su put predstavnici HNS-a i Hajduka bili u istoj prostoriji. Jučer, na inicijativu izvršnog direktora HNS-a Marijana Kustića, Hajduk stigli ovdje u Savez na razgovore i stvari su se ponovno pokrenule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve zapreke i problemi se rješavaju dijalogom, razgovorom. Ovo je jedan veliki iskorak koji smo napravili i naravno da ćemo i dalje sjesti za stol, razgovarati i da ćemo rješavati sve one probleme koji postoje", rekao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

A nakon godina šutnje na relaciji Savez – Split, teme su bile brojne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorilo se o uvjetima koji bi prethodili ponovnoj gradnji povjerenja koje je prethodno narušeno, kao i o  nužnim reformama u Hrvatskom nogometnom savezu koje su u tijeku i koje treba nastaviti.

Osim toga, tema je bila i kvalifikacijska utakmica protiv Mađarske u listopadu koja bi se trebala igrati na Poljudu. Jer, na primjer, od bronce 1998. Hrvatska je u Splitu odigrala tek dvije službene utakmice. Više su puta recimo igrali u Londonu. Utakmicom protiv Mađarske Poljud bi trebao postati sve češća stanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno da da i ono što ja volim kazati je da Dalmacija, svakako i Split zaslužuju reprezentaciju Hrvatske", rekao je Kustić.

Nadaju se tome i Splićani. Jer posljednji put kada je Hrvatska bila na Poljudu, bilo je to 2015., pred praznim tribinama protiv Italije, to je onaj slučaj misteriozne svastike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto ne igrati ovdje, isto je Split Hrvatska, nije odvojen. Tako da, bilo bi super", rekao je Adrian iz Splita.

"Ovi grad je jedinstven i bilo bi stvarno šteta da reprezentacija ne igra ovdje", rekao je Neno iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljela bih vidjeti hrvatsku reprezentaciju da igra tu u Splitu, mislim igrali su svugdi drugdi, onda bi bilo super da i tu", rekla je Marija iz Splita.

Iako su detalji sa sastanka ostali tajni, pojavila se informacija da su iz Hajduka navodno tražili smjene Damira Vrbanovića i Brune Marića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni jedna ni druga strana nije sjela s ultimatumima. Naravno, cilj je Hajduka, naravno i nas da nađemo zajedničko rješenje u interesu hrvatskog nogometa, sporta. Mislim da volja postoji s jedne i s druge strane što je najbitnije", zaključio je Kustić.

Prvi korak je napravljen, a nakon njega dojmovi su pozitivni. I to je definitivno napredak. Nakon dugo vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo