VIDEO: / Buffon u 35. godini ponovno junak Italije!

Nogometaši Italije osvojili su treće mjesto na Kupu konfederacija u Brazilu, nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali prvaka Južne Amerike – Urugvaj...

30.6.2013.
21:26
VOYO logo

Iako je nastupila bez polovice standardnih igrača, Italija je uspjela osvojiti utješno treće mjesto na generalnoj probi uoči Svjetskog prvenstva, kojem će dogodine domaćin biti upravo Brazil. Nakon 120 uzbudljivih minuta utakmice, u kojima su gledatelji u Salvadoru vidjeli dva prekrasna pogotka iz slobodnih udaraca, pobjednika nije bilo (2-2), pa je istog morala dati lutrija jedanaesteraca.

Urugvajci se očito nisu najbolje spremili na opciju izvođenja penala s obzirom da su promašili, točnije Buffon je obranio, čak tri, dok je Italija samo jednom bila neprecizna. Za prvake Južne Amerike promašivali su Diego Forlan, Martin Caceras i Walter Gargano, dok je jedini neprecizan kod Azzurra bio Matta De Sciglio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regularni dio utakmice završio je rezultatom 2-2, Italija je bila ta koja je u dva navrata vodila, no Urugvajci se nisu dali slomiti. Davide Astori doveo je Italiju u vodstvo u 24. minuti prvog poluvremena, nakon što je Alessadro Diamanti "ubačenom" loptom prema petercu uzdrmao vratnicu, a lopta se potom od glave urugvajskog vratara Muslere odbila na gol-crtu do spomenutog Astorija.

http://rutube.ru/video/embed/6424447

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 1-1 poravnao je Edinson Cavani u 58., kojeg je loptom u talijanski šesnaesterac lijepo poslužio Gargano, a napadač Napolija ju je mirno proslijedio u suprotni kut gola Gianluigija Buffona.

U 73. je minuti Diamanti sjajnim udarcem iz slobodnog udarca pogodio gornji desni kut urugvajskog gola, a potom je na identičan način pet minuta kasnije uzvratio Cavani. Urugvajac je snažnim udarcem zabio u lijevu stranu Buffonova gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je utakmica bila zanimljiva govori i podatak da je u prosjeku svake tri minute upućen jedan udarac prema talijanskim ili urugvajskim vratima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da će finale Kupa konfederacija u noći s nedjelje na ponedjeljak odigrati domaćin Brazil i aktualni europski i svjetski prvak Španjolska.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo