HVALA PRIJATELJI / Kultni talijanski klub čestitao dan državnosti Lijepoj našoj: Hrvati im zatrpali stranicu

Image
Foto: screenshot Facebook

Tijekom posljednjih tridesetak godina nekolicina hrvatskih nogometaša poput Marija Stanića, Igora Budana i Anthonyja Šerića su ostavili dubok trag u ovom klubu

30.5.2022.
18:14
screenshot Facebook
VOYO logo

Nogometni klub Parma u četvrtak je na svojim službenim Facebook stranicama čestitala Hrvatskoj Dan državnosti uz fotografiju na kojoj se nalazi bivši igrač Hajduka i sadašnji član Parme Stanko Jurić.

Tim potezom su oduševili brojne Hrvate koji su u svega nekoliko sati zatrpali zahvalama stranicu nekadašnjeg talijanskog nogometnog giganta. Čak je i popularna stranica Nogometne ikone zahvalila Parmi na ovom šarmantnom potezom rečenicom "Parma stalno daje neke nove razloge da je zavoliš još više".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je nogometni klub osnovan davne 1913. godine, ali je tek 1990. izbila u najviši rang talijanskog nogometa. Desetljeće koje je uslijedilo, ostat će zapisano zlatnim slovima u povijesti. Naime, Parma je u tom periodu osvojila Kup UEFA čak dva puta, a osvojili su čak tri talijanska kupa i jedan superkup. Naslov talijanskog prvaka ipak nisu dosegli, a 1997. godine su ostali kratki za samo dva boda za moćnim Juventusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Transfer u Italiju /

Stanko Jurić odlazi iz Hajduka, suigrač će mu biti veliki Gigi Buffon

Image
Transfer u Italiju /

Stanko Jurić odlazi iz Hajduka, suigrač će mu biti veliki Gigi Buffon

Skandal iz 2003. godine je prekinuo bajku i potresao financijske temelje Parme te je 2008.godine ispala u 2. ligu. Sedam godina kasnije proglašava bankrot, ali se ponovno osniva te danas traži put prema staroj slavi.

Tijekom posljednjih tridesetak godina nekolicina hrvatskih nogometaša poput Marija Stanića, Igora Budana i Anthonyja Šerića su ostavili dubok trag u ovom klubu, a njihov dres danas nosi bivši Hajdukov nogometaš Stanko Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo