KULTNI HRVATSKI KLUB MORAT ĆE DOMAĆE UTAKMICE IGRATI NA STADIONU MRSKIH RIVALA: / Navijači najavili pobunu

Image
Foto: Tibor Jurjevic/PIXSELL

Iako je Koljanin zahvalio osobama iz Rijeke, ne dijele njihovo mišljenje navijači Orijenta. Red Fuckersi smatraju da Orijent ne bi smio igrati na Kantridi

17.6.2020.
13:47
Tibor Jurjevic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez (HNS) kao davatelj licence završio je Središnji postupak licenciranja klubova donošenjem konačnih odluka o UEFA licencama, licencama za I. HNL i Licencama za II. HNL za natjecateljsku 2020/21. godinu.

U prvom stupnju Središnjeg postupka, od prvoligaša samo Interu nije odobrena licenca za sljedeću sezonu, kao niti drugoligašu Orijent 1919. Međutim, Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a prihvatilo je njihove prigovore pa su oba kluba dobili licence za nastup u Prvoj HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kultni hrvatski klub Orijent tako neće moći igrati kvalifikacije za Prvu ligu na svojoj Krimeji, već će morati nastupati na Kantridi, bar u kvalifikacijama za Prvu ligu.

"Igrat ćemo kvalifikacije na Kantridi, Rujevica je samo osigurač ako nešto iskrsne i hvala i ljudima iz NK Rijeka koji su nam tu pomogli da i teoretski potvrdimo doivanje licence. Zahvati koji se obavljaju na Kantridi bit će gotovi do 15. srpnja te ćemo tamo moći igrati", rekao je dopredsjednik Orijenta Marinko Koljanin za Sportnet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NIKAD ME NIGDJE NISU IZVRIJEĐALI KAO NA RUJEVICI': /

Toplak pomeo Hajduk pa iskreno progovorio o situaciji u HNL-u pred kraj natjecanja

Image
'NIKAD ME NIGDJE NISU IZVRIJEĐALI KAO NA RUJEVICI': /

Toplak pomeo Hajduk pa iskreno progovorio o situaciji u HNL-u pred kraj natjecanja

Red Fuckersi se pobunili

Iako je Koljanin zahvalio osobama iz Rijeke, ne dijele njihovo mišljenje navijači Orijenta. Red Fuckersi smatraju da Orijent ne bi smio igrati na Kantridi.

"Nikada nikome nije palo na pamet da zbog ikakvih promocija, uspona i padova, različitih interesa i politike kluba, igra svoje domaće utakmice van stadiona Krimeja. Svjedoci smo apsurda današnjeg vremena gdje se ne poštuju temeljne vrijednosti nogometa i onoga što nogomet čini. Boje, grb, naziv, povijest, te naravno stadion kluba, čine jednu priču u koju se ne smije dirati", napisali su Red Fuckersi još prije mjesec dana, a postavili su i znakovit transparent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

14.05.2020., Rijeka - Navijaci nogometnog kluba Orijent koji se natjece za ulazak u Prvu ligu objesili su na zeljeznicki most transparent s porukom da zele gledati utakmice Orijenta na stadionu Krimeja, a ne na Kantridi. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Popis licenciranih

UEFA licence za 2020./21. dobilo je osam klubova, Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra, Lokomotiva, Osijek, Rijeka i Slaven.

Licence za Prvu HNL dobilo je 12 klubova, Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Slaven, Šibenik i Varaždin, Inter i Orijent 1919.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Licence za za II. HNL dobilo je 25 klubova, dok su ŽNK Dinamo, ŽNK Osijek i ŽNK Split dobili licence za Uefa Ligu prvakinja 2020./21.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo