osijek trenutno 3. u Hnl-u / Kulešević ostaje trener Osijeka: Meštrović i dalje u potrazi za stranim trenerom

Image
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

'On je statistički najučinkovitiji trener u službenim utakmicama, vjerojatno i u klupskoj povijesti', kazao je predsjednik Osijeka Ivan Meštrović

17.10.2019.
16:14
Marko Mrkonjić/Pixsell
VOYO logo

Ivica Kulešević do daljnjeg ostaje trener hrvatskog nogometnog prvoligaša Osijeka, objavio je predsjednik i suvlasnik kluba Ivan Meštrović.

Kulešević je koncem rujna privremeno naslijedio Dinu Skendera koji je napustio Gradski vrt zbog loših rezultata i blijedih igara Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod njegovim vodstvom Osijek je u 3 nastupa ostvario 3 pobjede, pri čemu 2 u prvenstvu, a 1 u Kupu i Meštrović mu je odlučio pružiti priliku barem do zimske stanke.

"Riječ je o čovjeku iza kojega je rad u više klubova, ne samo u našem. Zreo je i staložen sportski djelatnik, također i autoritativan. Ovoga trenutka on je statistički najučinkovitiji trener u službenim utakmicama vjerojatno i u klupskoj povijesti. Istina da je uzorak relativno mali, ali je nepobitan. Omogućio nam je mir u ovom tranzicijskom razdoblju i na tomu sam mu zahvalan," poručio je Meštrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda bi najbolje bilo da trener bude stranac"

Ipak, Meštrović je poručio kako se ne odustaje od ideje da momčad preuzme netko izvan hrvatskih granica.

"I dalje držim da bismo trebali imati prijelazno rješenje i možda bi bilo najbolje da to bude stranac. Pritom nam je važno da je to poznato ime jer time ne samo da NK Osijek ponovno stavljamo na europsku kartu s efektom kojega smo imali eliminacijom velikog PSV-a. Do kada će Kulešević biti trener vidjet ćemo i kroz razgovore s njim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek se trenutačno nalazi na 3. mjestu Prve HNL sa 19 bodova, koliko ima i Rijeka na 4. mjestu. Vodi Hajduk sa 23 boda, dok je Dinamo 2. s bodom manje, ali 'modri' i Rijeka imaju i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo