KREĆE LI TO STRELOVIT UZLET KOVAČIĆA I CHELSEAJA? / Kazna je ukinuta i odmah se ide na remont. Ovo su vjerojatna pojačanja

Image
Foto: Profimedia

FIFA je u veljači zabranila Chelseaju registraciju novih igrača u dvama sljedećim prijelaznim rokovima

6.12.2019.
13:42
Profimedia
VOYO logo

Sportski arbitražni sud (CAS) odlučio je u korist Chelseaja, što znači da će se FIFA-ina suspenzija o zabrani dovođenja igrača smanjiti, što dalje znači da će Frank Lampard već ove zime moći kupovati. FIFA je u veljači zabranila Chelseaju registraciju novih igrača u dvama sljedećim prijelaznim rokovima zbog kršenja pravilnika o dovođenju igrača mlađih od 18 godina. Suspenzija je trebala trajati sve do idućeg ljeta, no Sportski arbitražni sud odlučio je uvažiti žalbu Chelseaja i srezati suspenziju na pola.

Chelsea je prošlog ljeta morao prisilno postiti dok su se drugi klubovi iz lige pojačavali, a ostali su i bez Edena Hazarda, Davida Luiza i Garyja Cahilla. Međutim, transfer-zabrana bila je nešto nabolje što se moglo dogoditi londonskom klubu jer su bili prisiljeni vaditi mlade igrače iz vlastitog klupskog pogona, a kako imaju jednu od najjačih omladinskih škola i iz sezone u sezonu su skupljali mlade igrače diljem engleske i Europe te ih nakrcavali u rezervnu momčad, dobili su podosta zanimljivih imena za budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše se ističu Mason Mount, Tammy Abraham, Callum Hudson-Odoi, Fikayo Tomori i Reece James, ali činjenica je da su londonski plavci deficitarni na nekim pozicijama te da bi pojačanja dobro došla. Chelsea ove sezone izgleda fantastično, gotovo pa da se iz kola u kolo vidi napredak i Lampard radi sjajan posao, ali očito je da će mu za iskorak trebati i neka jača i kvalitetnija rješenja.

Image
Foto: Profimedia, TEMP Rex Features

Frank Lampard

Kreće potrošnja

Stoga bi se ove zime već moglo posegnuti za lijevim bekom Leicestera, Benom Chilwellom, u napadu se spominju Callum Wilson iz Bournemoutha, kao i Timo Werner iz Leipziga. Najzvučniji transfer mogao bi biti onaj Jadona Sancha za kojeg se navodno planira razmjena koja bi uključivala Pedra ili Williana, ili obojicu ako je Roman Abramovič dovoljno "lud".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea zaostaje za Liverpoolom čak 14 bodova i teško je da će se moći boriti za naslov, ali svakako u nastavku sezone, ako se pojača, recimo, dvojicom od navedenih, mogao bi se ugurati nešto bliže vrhu ljestivice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo