KRAMARIĆEV ŠEF MOŽDA IZLIJEČI SVIJET OD KORONE: / Mrze ga i vrijeđaju u Njemačkoj, a tko je zapravo Dietmar Hopp?

Image
Foto: Profimedia

Posljednji put izvrijeđali su ga navijači Bayerna koncem veljače poručivši mu da je 'kurvin sin'

19.3.2020.
8:35
Profimedia
VOYO logo

Sve do jučer przirala ga je gotovo cijela Njemačka, a diljem Europe pisale su se vijest o njemu kao o čovjeku koju narušava principe njemačkog nogometa i krši nepisana pravila. Međutim, danas je predsjednik Hoffenheima, Dietmar Hopp, možda i najvažnija osoba na svijetu.

Izazvao je bijes kod navijača jer je Hoffenheim, uz RB Leipzig, jedini klub Bundeslige koji nije ustrojen po modeli 50+1. Taj model zapravo onemogućava da klub ode u privatno vlasništvo, odnosno da većinski uvijek ostaje u rukama navijača. Hopp je vlasnik 96 posto dionica Hoffenheima i zbog toga je često na teškom udaru navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put izvrijeđali su ga navijači Bayerna koncem veljače poručivši mu da je "kurvin sin", a tada su odlično reagirali igrači Bayerna i Hoffenheima kada su se iz protesta samo dodavali međusobno nekoliko minuta. Na kraju utakmice izveli su Hoppa na teren i dali mu javnu podršku te ga nagradili pljeskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima lijek za koronu?

E sada, a tko je zapravo Dietmar Hopp? Njemački biznismen u vlasništvu je kompanije CureVac, koja je došla možda i najdalje u radu na cjepivu protiv koronavirusa i vrlo brzo će početi s kliničkim ispitivanjima.

Hoppa posebno cijene i zbog toga što se odbio prodati Donaldu Trumpu, kada je ovaj htio ekskluzivno otkupiti cjepivo, ako se pokaže djelotvornim, kako bi se Amerikanci prvi zaštitili. Hopp ga je glatko odbio i još mu poslao snažnu poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako želimo razviti učinkovito cjepivo protiv koronavirusa, onda osoba koje ga primjenjuje kako bi zaštitila ljude mora pokazati više solidarnosti s njima. Odbio sam ovu i još neke ponude za prodajom ekskluzivnog prava na cjepivo, jer kada bude gotovo i uspješno, želim da bude na raspolaganju cijelom svijetu, a ne samo odabranima”, rekao je Hopp.

Cjepivo daje svijetu

Hopp je otrkio za njemačke medije kako bi ovo cjepivo moglo biti spremno već na jesen i da ga ne misli držati za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo razviti cjepivo za cijeli svijet, a ne za jednu zemlju, određene klase ili dijelove svijeta. Ako se uspješno razvije i testira, cjepivo će prestati biti nagađanje ili elektronski alat. Poslužit će u obuzdavanju globalne krize, to je moja želja", rekao je Hopp.

Govorio je i o svojoj firmi CureVac, u koju je investirao pravo bogatstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većina nije svjesna mog financijskog udjela u biotehnološkom sektoru, ali već sam potrošio milijune eura. Investirao sam u CureVac, jako mladu firmu, jer imam inovativne ideje i pristupe u istraživanju u cilju razvoja cjepiva. Prvo smo se nadali da ćemo uspjeti pronaći lijek protiv raka i pomoći u zaustavljanju tako teške bolesti. To je moja motivacija", rekao je Hopp.

Image
Image

29.02.2020, Football 1. Bundesliga 2019/2020, 24. match day, TSG Hoffenheim - FC Bayern Muenchen, in PreZero-Arena Sinsheim. dem Bayern-Ultras Hoffenheims Dietmar Hopp and Plakaten geschaendet haben, wurde das match unterbrochen, da and einem Nichtangriffspakt zuende gebracht, Vorstandsvorsitzender Karl-Heinz Rummenigge (FC Bayern Muenchen) schaut and Dietmar Hopp (re) die Schlussminuten vom matchfeldrand aus an. Football: Germany, 1. Bundesliga, Sinsheim - 29 Feb 2020, Image: 501989204, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Pixathlon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veliko je oduševljenje izazvala izjava i gesta Hoppa pa je odmah reagirao i ministar njemačkog gospodarstva Peter Altmaier: “To je sjajna odluka i poruka te kompanije. Time što će cjepivo, ako bude uspješno, ponuditi svima, pokazao je kako se čovjek treba ponašati u situaciji poput ove. Poruka gospodina Hoppa je da Njemačka nije na prodaju”, izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega ovoga i još pogotovo ako se cjepivo pokaže učinkovitim, nekako dvojimo da će njemački navijači više vrijeđati predsjednika Hoffenheima.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo