S navršenih 36 godina / Kralj derbija došao pred kraj karijere: 'Uskoro će odlučiti je li vrijeme da prestane igrati'

Image
Foto: PIXSELL

Iako Soudanija zovu Mr. Derby, Alžirac se zaustavio na pet pogodaka u derbijima

2.4.2019.
10:00
PIXSELL
VOYO logo

Bivši Dinamov topnik i hrvatski reprezentativac Eduardo Da Silva nalazi se na prekretnici karijere. Prije nešto više od mjesec dana Dudu je navršio 36 godina, a u novu godinu ušao je kao slobodan igrač.

Njegov posljednji angažman bio je u poljskoj Legiji za koju je u godinu dana upisao 14 nastupa i tek dvije asistencije bez golova. Kako kaže njegov prijatelj i nekadašnji suigrač Ognjen Vukojević, Eduardo razmišlja i o kraju karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dudu još nije odlučio o svojoj budućnosti. Osjeća se dobro, zdrav je, leđa ga ne bole i uskoro će odlučiti je li vrijeme da prestane igrati ili će se još negdje okušati", rekao je Ognjen Vukojević za Sportske novosti.

Ne može se reći da je Eduardova karijera bila loša. Daleko od toga. Svi se sjećamo ozljede u Arsenalu prije 11 godina koja mu je karijeru okrenula za 180 stupnjeva. Nakon duge rehabilitacije zbog jezivog loma noge Eduardo na terenu nije bio isti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal više nije bio opcija, preselio se u ukrajinski Šahtar gdje je bio dobar, zabio je 58 pogodaka te se može pohvaliti s pet osvojenih ukrajinskih prvenstava i pet kupova.

Uza sve ovo, zanimljiv podatak pred sutrašnji derbi je i da je Eduardo zabio najviše golova u derbijima Dinama i Hajduka otkad je Prve HNL. Iako Soudanija zovu Mr. Derby, Alžirac se zaustavio na pet pogodaka u derbijima, baš kao i Mark Viduka, Igor Cvitanović, Angelo Henriquez, Nenad Pralija i Duje Čop. Dudu ih je zabio sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo