KRAJ PRIČE: / Louis van Gaal više nije trener Manchester Uniteda, čeka se priopćenje kluba

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Ono o čemu se posljednjih mjeseci naveliko nagađallo, u ponedjeljak se konačno i dogodilo.

23.5.2016.
12:38
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Još uvijek se čeka službena potvrda kluba, ali velik dio otočkih medija tvrdi da je Van Gaalu priopćeno da više nije trener Manchester Uniteda. Dva dana nakon osvajanja FA kupa, prvog trofeja nakon završetka vladavine Alexa Fergusona, 64-godišnji Nizozemac se u jutarnjim satima pojavio u klupskom trening-centru u društvu odvjetnika. Već je po tome bilo jasno da ga čeka neugodan razgovor s klupskim čelnicima, a sat vremena kasnije je Telegraph objavio da je Van Gaal smijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez plasmana u LP

Nizozemac je došao na Old Trafford prije dvije godine kao zamjena za neuspješnog Davida Moyesa. Tijekom dva ljetna prijelazna roka potrošio je oko 300 milijuna eura na pojačanja, ali ni to mu nije bilo dovoljno da posloži momčad i vrati je na pobjedničke staze. Unatoč osvajanju FA kupa, i navijači i klupska uprava su netom završenu sezonu ocijenili neuspješnom. U Ligi prvaka United nije uspio proći skupinu koja nije bila posebno teška (Wolfsburg, PSV, CSKA), potom je u Europskoj ligi ispao u osmini finala od najvećeg rivala Liverpoola, a u Premier ligi je zauzeo tek peto mjesto što nije bilo dovoljno za plasman u Ligu prvaka iduće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno s Van Gaalom klub napuštaju i njegovi sunarodnjaci - analitičar Max Reckers, trener vratara Frans Hoek i pomoćni trener Albert Stuivenberg. Sudbina prvog pomoćnika Ryana Giggsa zasad nije poznata iako većina medija navodi da legendarni Velšanin nema namjeru ostajati u klubu ako ne bude prvi trener. A to zasigurno neće biti jer je ta funkcija rezervirana za nekadašnjeg trenera Porta, Chelseaja, Intera i Real Madrida Josea Mourinha čije se imenovanje očekuje vrlo brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji nagađaju da će Van Gaal dobiti oko šest milijuna eura odštete zbog raskida ugovora godinu dana prije isteka. Dio otočkih tabloida navodi i da je Manchester United već platio Mourinhu oko pet milijuna eura kako posljednjih mjeseci ne bi prihvatio nijednu ponudu. Portugalac je navodno već počeo slagati momčad za novu sezonu, spominju se brojna pojačanja, a sigurno je i da će dio igrača napustiti Old Trafford.

Image
SENZACIONALNO: /

Ovo je popis igrača koje Mourinho namjerava dovesti u Manchester United

Image
SENZACIONALNO: /

Ovo je popis igrača koje Mourinho namjerava dovesti u Manchester United

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo