KRAJ: / Moćni United ipak prejak za Schalke!

U prvom polufinalnom susretu Lige prvaka u Gelsenkirchenu Manchester United pobijedio je Schalke.

26.4.2011.
13:08
VOYO logo

Gelsenkirchen. Stadion: AufSchalke arena. Gledatelja:53.000. Sudac: Carlos Velasco Carballo

Schalke 04 (4-4-2): Neuer - Uchida, Matip, Metzelder, Sarpei - Farfan, Papadopoulos, Jurado, Baumjohann - Raul, Edu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester Utd (4-4-2): Van der Sar - Fabio, Ferdinand, Vidić, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Park Ji-Sung - Rooney, Hernandez

Strijelci: Giggs (67'), Rooney (69')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE

87 - Nani je proigrao Evru koji s desetak metara iskosa gađa malo pored Neuerovih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - U igru za Schalke ulazi Draxler, a za goste Nani.

82' - još jedan dalekometni udarac domaćih lako je ukrotio Van der Sar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - dvostruka promjena u sastavu gostiju, izašli su Hernandez i Sung, na travnjaku su Scholes i Anderson.

69' - GOL!!! Odmah je Giggs uzvratio Rooneyju asistenciju, Unitedov napadač ostao je nečuvan ipsred Neuera i pogodio nebranjeni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - GOL!!! Sjajnom je loptom Rooney proigrao Giggsa koji još jednom ostaje sam ispred Neuera i ovog puta pogađa ispod Nijemca.

64' - snažnim je udarcem iz daljine Edu pokušao iznenaditi Sara, ali nije mu uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - gužvu u obrani Manchestera u posljednjem trenutku glavom u korner odbija Ferdinand.

57' - drugi žuti karton zaradio je Fabio nakon što je srušio Jurada u prodoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - prva promjena na utakmici, Kluge mijenja Baumjohann.

50' - duga lopta Evre došla je do samog Hernandeza koji ju sjajno primiruje i iz prve puca. Ona odlazi u mrežu domaćina, no sudac svira zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Giggs je lažnjakom izbacio cijelu obranu Schalkea, namjestio se na udarac, ali pucao je katastrofalno.

47' - nastavio je Neuer u svom stilu. Ubačaj Giggsa u peterac domaćina u mrežu Nijemaca pokušao je ubaciti Ferdinand, no sjajnim refleksom u korner izbacuje Schalkeov vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - krenuo je nastavak susreta.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - još jedna mat situacija za Unitedovca, Rooney je prigrao Giggsa koji izlazi sam ispred Neuera, ali Nijemac je jednostavno nesavladiv.

40' - Baumjohann je iz velike daljine pokušao iznenaditi nezaposlenog Van der Sara. Ipak lopta mu je opet završila točno u naručju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - pokušao je i Fabio iz blizine pogoditi vrata domaćina, no lopta odlazi preko gola.

36' - kakva večer Schalkeovog vratara, još se jedne lopte dokopao Hernandez, no i taj mu je udarac skinuo Neuer i na kratko odbio do Sunga kojem njemačka obrana blokira udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Rooneyja u naletu srušio je Metzelder i zaradio prvi žuti karton na utakmici.

28' - nevjerojatno je što je sada izvukao Neuer, ubačenu loptu sa samo šest-sedam metara Giggs je pokušao glavom ugurati u gol Schalkea, međutim sjajnom reakcijom mladi Nijemac spašava svoju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - još jedna prilika mladog Meksikanca, izborio se za loptu na samom petercu domaće obrane, snažno opalio po njoj, no ona odlazi pored vrata već savladanog Neuera.

21' - još je jednom zaprijetio Hernandez, jednim je potezom izbacio dva suparnička braniča i tukao u bliži kut, no pogodio je samo vanjski dio mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - najveću priliku u dosadašnjem tijeku susreta propustio je Hernandez, Carrick je proigrao samog Meksikanca čiji udarac fantastičnom obranom odbija domaći vratar.

12' - projurio je kroz Schalkeovu obranu mladi Fabio, no zaustavljen je u posljednjem trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - prilika i na drugoj strani, Farfan se probio do 15-tak metara od gostujućih vrata, no njegov udarac nije bio precizan.

5' - velika prilika za goste, Sung je promiješao obranu Nijemaca i snažno opalio po sredini vrata gdje je dobro postavljeni Neuer odbio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' - Rooney je s ruba šesnaesterca pokušao lobom iznenaditi Neuera, no njemački vratar se ispružio i uspio odbiti loptu u korner.

1' - krenuli su domaćini žestoko, već na samom startu pokušao je Baumjohann udarcem iz daljine, ali lopta je sjela točno u naručje Van der Sara.

1' - započeo je susret u Gelsenkirchenu.

Većina eurospkih medija je u najavi ovoga susreta istaknula jednu statističku zanimljivost. Schalkeov napadač Raul trese suparničke mreže kao na traci, no jedna mu je do danas ostala netaknuta - upravo ona od legendarnog Unitedova vratara. Raul je u karijeri zabio 71 pogodak u utakmicama Lige prvaka, no nikada nije uspio svladati Van der Sara. Ta dva velikana prvi su se put srela 1995. godine kada su Ajax i madridski Real igrali u skupini Lige prvaka.

"Raul je jedan od najboljih napadača i mojoj obrani neće biti lako. Želim da se tradicija nastavi, ali to će trebati izboriti na terenu", kazao je nizozemski vratar Van der Sar.

http://video.rutube.ru/18dffd318d36dcc021c3875eefed4915

No, to je samo jedna od statističkih zanimljivosti ovoga susreta, pravo pitanje je: Može li Schalke opet napraviti čudo? Prognozeri se plaše Nijemaca koji su u dvije utakmice razmontirali bivšeg europskog prvaka Inter ukupnim rezultatom 7:3 u četvrtfinalu, a nekoliko stvari upućuju da je momčad Ralfa Rangnicka spremna uzeti novi veliki skalp.

Schalke je sve osim Lige prvaka stavio u drugi plan. Ovoga su vikenda u njemačkom prvenstvu izgubili 1:0 od Kaiserslauterna igrajući s B momčadi. Trener Rangnick iznjedrio je neke igrače koje pod Felixom Magathom nisu dobili pravu priliku. Protiv Intera je sjajan bio Brazilac Edu koji predvodi napad iz centralne pozicije u veznom redu, odličan je Benedikt Howedes, mladi igrač za kojeg se zanima Bayern iz Münchena, tu su i Alexander Baumjohann, José Manuel Jurado i Jefferson Farfan...

Schalke će na jednom od najglasnijih stadiona Bundeslige u utorak navečer nositi 60.000 euforičnih navijača i gostima iz Engleske neće biti nimalo lako. Iz Engleske je u utorak ujutro stigla potvrda da za ManU zbog ozljede neće nastupiti Dimitar Berbatov, a oprezan je i Sir Alex Ferguson, koji je svjestan da ne treba prerano početi razmišljati o Barceloni ili Realu u finalu i otpisati Schalke kao što su mnogi već učinili.

"Ne volim govoriti unaprijed. Mislim da se prvo trebamo pozabaviti Schalkeom. Nije nam sada bitno tko će biti u finalu. Uopće nema veze", poručio je legendarni menadžer Uniteda.

Dosta stvari upućuje da će se okršaj koji ipak nije tako atraktivan kao onaj Barçe i Reala u srijedu mogao pretvoriti u pravu nogometnu ljepoticu. Nadajmo se da će biti upravo tako.

specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201104120389006 arti-201104020146006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo