KRAJ: / Blamaža Hrvatske u Grčkoj!

Hrvatska je imala veliku priliku u Grčkoj da osigura plasman na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, ali umjesto toga dogodio se težak poraz.

7.10.2011.
16:10
VOYO logo

Atena. Stadion: Georgios Karaiskakis. Sudac: Howard Webb (Engleska)

Strijelci: 1:0 - Samaras (71.'), 2:0 - Gekas (79')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka: Tzorvas, Zaradoukas, Tziolis (od 62.' Fotakis), Samaras, Papadopoulos, Karagounis (od 87.' Makos), Salpingidis, Torossidis (od 45.' Vyntra), Gekas, Papastathopoulos, Katsouranis

Hrvatska: Pletikosa, Ćorluka (od 75.' Vida), Lovren, Šimunić, Strinić, Mandžukić, Vukojević, Modrić, Kranjčar, Jelavić (od 62.' Kalinić), Eduardo (od 56.' Perišič)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Hrvatska je izgubila u Ateni od Grčke 2:0. Domaći su nas slomili u nastavku pogocima Samarasa i Gekasa.

90' - I Lovren u Webbovoj knjižici. Zbog prekrašaja na desnoj strani obrane žuti karton dobio je branič Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Posljednja izmjena u Grčkoj. Iz igre je izašao Karagounis, a umjesto njega je Makos.

82' - Novi žuti karton. Ovog puta Webb je u svoju knjižicu upisao Papadopoulosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - GOL za Grčku. Nakon novog udarca iz kuta Grci su ponovno poentirali. Ovog puta glavom je loptu u mrežu zakucao nečuvani Gekas.

77' - Požutio i Kalinić. Webb je malo preoštro zbog bezazlenog starta na polovici Grka pokazao Kaliniću žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Bilić napravio posljednju izmjenu. Umjesto Ćorluke u igri je Vida.

71' - GOL za Grčku. Grci su se malo otvorili i povezali dva udarca iz kuta. Nakon drugog, Samaras je ostao nečuvan na 13 metara od našeg gola i lijevom nogom pogodio u kut gola Pletikose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Novi žuti karton za Grke. ovog puta Webb je kaznio Samarasa. Grčke sitne provokacije ne prestaju.

62' - Izbornici izvukli najnervoznije iz igre. Kod Grka je umjesto Tziolisa ušao Fotakis, dok je kod Vatrenih umjesto Jelavića u igri Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Jelavić i grčki vratar dobili žute kartone. Nakon međusobnog koškanja u kaznenom prostoru Grka Webb je odlučio sve primiriti kartonima.

56' - Jelavić prekratak nakon ubacivanja Ćorluke. Dobro je Čarli nabacio u kazneni prostor Grka, ali Nikica Jelavić nije uspio doći do lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Prva izmjena u Hrvatskoj. Bilić je iz igre izvadio Eduarda, a umjesto njega u igri je Perišić.

49' - Gekas odlično pucao glavom. Nakon ubacivanja s lijeve strane ZaradoukasaGekas je ostao sam na pet metara od Pletikosom, ali njegov udarac išao je ravno u našeg vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počeo je drugi dio. Izbornici su odlučili istrčati s istim momčadima koje su završile prvih 45 minuta.

Kraj prvog dijela. Nakon prvih 45 minuta nema pogodaka, ali ne previše prilika. Svaka momčad imala je po jedan udarac u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 5 - Novi žuti karton za Grčku. Zaradoukas je novi igrač u Webbovoj knjižici.

45' + 2 - Žuti karton za Eduarda. Zbog prekršaja na 40 metara od gola Hrvatske u sučevu knjižicu ušao je Dudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Igrat će se sedam minuta sudačke nadoknade. Razlog tome je prekid na početku utakmice.

45' - Izmjena u grčkoj reprezentaciji. Zbog ozljede iz igre je izašao Torissidis, a u igri je Vyntra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Prva ozbiljna prijetnja Grka. Nakon ubacivanja s desne strane Salpingidis je pokušao glavom sa 15 metara, ali bio je to lagani zadatak za Pletikosu.

40' - Karagounis požutio. Nakon što je Salpingidis laktom udario Vukojevića u glavu, nastala je velika gužva na travnjaku. Najglasniji je bio kapetan domaćih Karagounis, koji je zbog toga ušao u sučevu knjižicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Grci ne odustaju od svoje igre. Hrvatska dominira travnjakom, dok domaćini nisu još nijednom ugrozili vrata Pletikose.

29' - Mandžukić probao udarac. Svoj udarac oprobao je Mandžo iskosa s desne strane, ali otišlo je to pokraj vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Mandžukić loše reagirao u kontri. Krenuli su Vatreni u jednu kontru. Lopta je došla do Mandže na lijevoj strani, ali on je dugo vukao loptu i na kraju ju izgubio. Moglo je to puno bolje završiti jer je Jelavić bio nečuvan u kaznenom prostoru.

20' - Eduardo pokušao s ruba šesnaesterca. Došao je Dudu do lopte na rubu kaznenog prostora i namjestio se na udarac. pokušao je plasirati loptu, ali su to Grci blokirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Jelavić upropastio dobru priliku. Imali smo lijepu šansu da zaprijetimo vratima Grka, međutim nakon dodavanja Modrića, Jelavić je loše reagirao i lopta nije uspjela doći do Eduarda koji je bio u vrlo dobroj poziciji.

13' - Kranjčar blokiran u dobroj prilici. U lijepoj poziciji našao se Kranjčar, na rubu 16 metara, ali su Grci uspjeli blokirati njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' - Nakon prekida od pet minuta utakmica je nastavljena. Kaos koji su izazvali navijači na tribinama je smiren nakon pet minuta i utakmica će se nastaviti.

Sudac je poslao igrače prema svlačionici.

3' - Prekid u trećoj minuti. Zbog petarde koju su grčki navijači bacili među hrvatske navijače sudac je odlučio prekinuti utakmicu. Na tome nije stalo. Počelo je međusobno bacanje baklji, a poletjele su i stolice.

1' - Počela je utakmica u Pireju. Prvi su sa centra krenuli hrvatski nogometaši.

Vatreni u paklu Pireja traže tri boda kojima bi osigurali odlazak na Europsko prvenstvo. Dva kola prije kraj Hrvatska ima bod više od Grka i pobjedom bi sve riješili. Međutim, ni neodlučeno nije loš rezultat, jer bi zadržali prednost pred našim današnjim protivnicima i u posljednjem kolu protiv Latvije tražili potvrdu prvog mjesta.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Izbornik Bilić u ugodnoj je atmosferi sa svojim igračima uživao u suncu ispijajući jutarnju kavicu. Nane je podijelio još nekoliko savjeta svojim nogometašima.

Nekoliko sati poslije, Vatreni su se zaputili u hotel na ručak nakon kojeg će obaviti posljednje konzultacije uoči same utakmice.

U suncu su uživali i hrvatski navijači, ali ne na hotelskim terasama, nego u samom centru grada kod grčkog parlamenta uživajući u prekrasnom vremenu.

Pristigli su iz raznih dijelova 'Lijepe naše', iz Splita, Zagreba, Slavonije, Dalmacije...

Navijači će već u popodnevnim satima krenuti na pirejski stadion Georgios Karaiskakis gdje ih očekuje užarena atmosfera u režiji fanatičnih grčkih navijača.

Vezani članci:

arti-201110070410006 arti-201110060341006 arti-201110060954006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo