KRAJ: / Bilić skinuo Jurčića!

Vatreni opet putuju Europom, na dan kad se diljem svijeta igra više od trideset reprezentativnih utakmica.

10.8.2011.
13:19
VOYO logo

Dublin. Stadion: Dublin Arena. Gledatelja: 10.000. Sudac: Tom Harald Hagen (Norveška).

Irska: Given (65' Westwood), Kelly, Dunne, St. Ledger, Ward, Duff (84' Treacy), Whelan, Gibson, Hunt (65' Keogh), Long (84' Cox), Keane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Pletikosa, Ćorluka, Lovren ('74 Vrsaljko) , Šimunić, Strinić, Srna, Vukojević (87' Dujmović), Modrić, Kranjčar ('65 Iličević), Eduardo ('46 Olić), Mandžukić (74' Kalinić) Kraj utakmice u Dublinu. Unatoč dominaciji u većem dijelu utakmice Hrvatska je protiv Irske odigrala 0:0. Irci su prijetili iz kontri, ali nisu ozbiljnije ugrozili Stipu Pletikosu.

89' - Hrvatska kontrolira rezultat. Slaven Bilić kao da se ugledao na Krunu Jurčića i njegov kontrolirani nogomet i to primjenio na igru hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Dujmović u igri u posljednjim minutama susreta. Iz igre je izašao Ognjen Vukojevića.

84' - Nove izmjene kod Iraca. U igu su ušli Cox i Treacy, a izašli su Long i Duff.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Kalinić podvalio loptu za Srnu. Kalinić je lijepo proigrao hrvatskog kapetana na desnoj strani. On se odlučio na udarac iz prve sa 20-ak metara, ali prošlo je to pokraj gola.

80' - Oliću nije uspio iskontrolirati loptu. Probio je hrvatski napadač lijevu stranu, ali je precijenio svoju brzinu i lopta mu je pobjegla u gol aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74 - Nove izmjene u Hrvatskoj. U igri su Vrsaljko i Kalinić. Iz igre su izašli Mandžukić i Lovren.

72' - Dunn sam bio u pet metara. Nakon ubacivanja St Ledgera s desne strane sam je pred Pletikosom ostao Dunn, ali je njegov udarac glavom otišao iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Tri izmjene u momčadima. Izbornik Irske iz igre je izvadio vratara Givena i jednog od najopasnijih igrača Hunta. U igri su Westwood i Keogh. Bilić je izvadio Kranjčara i uveo Iličevića.

60' - Dva pokušaja Mandžukića u jednom napadu. Ponovno se lijepo svojeg čuvara oslobodio Mandžukić na lijevoj strani. Pucao je, ali je njegov udarac blokiran. Ipak lopta mu se ponovno odbila. Pokušao je Mandžo opet, ali otišlo je to pored vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Gibson pokosio Olića. Grubo je startao Gibson na Olića, nakon čega je čak i zaiskrilo na terenu, ali se ipak nakon nekog vremena situacija smirila.

54' - Pokušao Modrić. Nakon ubacivanja Ćorluke s desne strane pokušao je atraktivno, poluvolejem, Modrić, ali nije dobro zahvatio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Požutio Ognjen Vukojević. Neoprezno je hrvatski reprezentativac startao na irskog polovici na jednog igrača domaćina, a sudac nije imao milosti i pokazao mu je žuti karton.

46' - Olić ušao u igru. Na poluvremenu su se izbornici odlučili samo za jednu izmjenu. Bilić je iz igre izvadio Eduarda, a u igri je Ivica Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. Završeno je prvih 45 minuta u Dublinu. Na utakmici nema pravih prilika, ali u oči bode podatak da nismo uputili nijedan udarac u okvir gola.

45' - Udarac Duffa blokiran. Pokušao je Duff sa 20 metara, ali je njegov udarac blokiran i lopta je otišla u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Pokušaj Vukojevića sa 25 metara. Udarcem iz daljine probao je Ognjen Vukojević, ali otišlo je to daleko od gola. Hrvatska još nije uputila udarac u okvir irskog gola.

38' - Kranjčar u padu daleko iznad gola. Srna je lijepo nabacio s desne strane, lopta je došla do Kranjčara koji je bio u padu i vrlo je loše pucao, daleko od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Strinić odlično prošao. Lijevu stranu probio je Strinić, a onda se umjesto povratne lopte za Kranjčara, odlučio za ubacivanje u irskih pet metara za Dudua, što su domaćini bez problema riješili.

27' - Mandžukić dodavao, a trebao pucati. Lijepo se na lijevoj strani oslobodio Mandžo i krenuo prema sredini. Mogao je pucati, ali se odlučio za dodavanje prema Eduardu, na kojem su bila već dvojica Iraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - Long pucao glavom. Nakon ubacivanja s desne strane Long je nadvisio Šimunića i Lovrena, pucao glavom, ali točno u Pletikosu.

21' - Hunt izbio pred Pletikosu. Nakon ubacivanja Duffa, Hunt je izbio sam pred Pletikosu, ali je loše primio loptu i otišao je previše u stranu te je propala velika prilika Iraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Nije suđen kazneni udarac na Striniću. Nakon ubacivanja Srne s desne strane, Strinić je izbio sam pred vratara Givena. S leđa je zakačio branič Irske, ali sudac nije ništa pokazao.

14' - Ćorkuka prijeti nakon kornera. Nakon ubacivanja iz kornera s lijeve strane, u padu je pucao Ćorluka, ali je to bilo slabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - Kontra Iraca. Pokušali su domaćini izvesti kontru preko Longa, ali uspio ga je zaustaviti hrvatski stoperski par Lovren - Šimunić.

7' - Loš ubačaj Srne. Pokušali su izabranici Slavena Bilića preko desno strane, ali ubačaj Srne na drugu stranu za Niku Kranjčara bio je jako loš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5' - Gibson zaprijetio Pletikosi. Duff je probio desnu stranu i uposlio je Gibsona, koji je pucao sa 20 metara, ali točno u Stipu Pletikosu.

1' - Počela je utakmica u Dublinu. Prije susreta igrači su minutom šutnje odali počast preminulom članu irskog saveza. Hrvatska je prva krenula sa centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Dublinu igra posljednju provjeru uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo, gdje nas čekaju Malta, Izrael, Grčka i Latvija. U Irskoj u dosadašnja četiri gostovanja nikad nismo slavili, a Slaven Bilić svjestan da ga i večeras čeka težak posao u Dublin Areni.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Irci ne dijele utakmice na kvalifikacijske i prijateljske, i zato mogu reći da nas očekuje prava utakmica", rekao je Bilić.

"U prijateljskim smo utakmicama uvijek pomalo opušteni. A s druge strane, Irci će biti nabrušeni, motivirani, oni su uvijek takvi. Dublin nije baš teren koji pamtimo po dobru, ni kada smo bili jači nismo mogli ondje pobijediti", smatra Igor Štimac, koji će se jutro uoči utakmice uputiti čarterskim letom iz Zadra u Dublin i biti sukomentator na Sky Sportu.

Irska je jača od Grčke

Jedva je Štimac ustao iz kreveta, stisnula su ga leđa i četiri dana primao je injekcije.

"Bit će mi lakše pobijedimo li Irsku. To nam je baš suparnik po mjeri, usudio bih se reći da je Irska trenutačno jača od Grčke", kaže Štimac.

Uostalom, Irska je prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ima isti broj bodova kao i Rusija i Slovačka, ali i bolju gol-razliku. Unatoč ozljedama nekih igrača, izbornik Irske Giovanni Trapattoni dvoboj s Hrvatskom doživljava kao generalku za rujanske dvoboje protiv Slovačke u Dublinu i Rusije u gostima. Naša obrana bit će glavni test za Robbieja Keana.

Trapattoni želi provjeriti 31-godišnjeg napadača koji se prošle sezone u Tottenhamu nije baš naigrao i do daha je došao tek kada je posuđen West Hamu.

"Robbie je važan za našu igru, pogotovu u velikim utakmicama koje nas čekaju", kaže Talijan.

Povratak Ivice Olića

A Slaven Bilić neće se puno obazirati na Trapattonijeve želje da vrati u život svoju legendu. Bit će mu važnije da Ivica Olić napokon osjeti miris reprezentacije, nedostaje Biliću ona njegova agresija kada pritiskom na zadnju liniju protivnika podigne tonus cijele momčadi. Iza nas ostat će detalj da će Hrvatska na stadionu Aviva istrčati tek s jednim treningom, jer zbog nevolja s letovima uzrokovanim nevremenom iznad Frankfurta, Bilić nije mogao okupiti momčad za trening u ponedjeljak navečer.

Svjestan je izbornik da ni u prijateljskim utakmicama ne smije biti opuštanja. I nama je to generalka za rasplet kvalifikacija.

"Ta nam je utakmica posebno važna jer nam je to jedino okupljanje između one pobjede nad Gruzijom i nastavka kvalifikacija, a bitno nam je i da zadržimo visok rejting", kazao je Bilić, koji je u utorak igrače poveo u 45-minutno razgledanje muzeja irskog piva Guinness, a nakon večernjeg treninga pokazao im je DVD s utakmicama Irske.

Irci će ići sto na sat, u to ne treba dvojiti. Nije važno što će biti lišeni usluga nekih važnih igrača. Hrvatski izbornik prije utakmice upozorava...

"Irska je uvijek težak suparnik, a pogotovu sada. Naime, prije dva mjeseca u prijateljskoj je utakmici glatko pobijedila Italiju".

Pokušat će naš izbornik isprobati nekoliko varijanti, ozbiljno razmišlja o tome da Srnu vrati u vezni red kako bi još pojačao napad, tako da ne bi bilo iznenađenje da Ćorluka jedno poluvrijeme igra na mjestu stopera, da Srna ide naprijed, a Čarli na mjesto desnog beka.

"Rezultat će diktirati broj zamjena, to je uvijek tako. Ali, namjeravam provjeriti što više igrača, jer nemam više kad", zaključio je Bilić.

Vezani članci:

arti-201107270432006 arti-201108040091006 arti-201106280715006

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo