KOVAČIĆ PREDVODI SVE IGRAČE NAJJAČIH EUROPSKIH LIGA! / Kod njega je lopta sigurna kao u najboljim sefovima svijeta

Image
Foto: AFP

Mateo Kovačić driblinge riješava sa 96,15 posto uspješnosti

12.3.2018.
12:36
AFP
VOYO logo

Zanimljiv i nevjerojatan podatak objavila je Opta, međunarodna sportska kompanija koja se bavi analizom podataka, a prema kojem je Mateo Kovačić u ovom trenutku nogometaš s najvećim postotkom uspješnih driblinga u konkurenciji igrača koji se natječu u pet najjačih europskih liga.

Prema navodima tvrtke sa sjedištem u Londonu čije usluge koriste najveći svjetski klubovi i kladioničarske kuće, ali i relevantni mediji kao što su BBC Sport, Sky Sports, ESPN, The Guardian..., 23-godišnji veznjak hrvatske nogometne reprezentacije na radu u madridskom Realu sigurna je oklada kada treba sačuvati loptu driblingom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kralj driblinga

Preciznije, Mateo Kovačić ove sezone iz driblinga s loptom u nogama izlazi u 96,15 posto slučajeva i time mu nitko u najjačim europskim ligama nije ravan. U konkurenciju su uzeti svi igrači koji su pokušali minimalno 25 driblinga u dosadašnjim ligaškim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Kovačić je za Real Madrid u ovoj sezoni nastupio u trinaest prvenstvenih utakmica s prosjekom od 42 minute provedene na travnjaku. Asistirao je za pogodak u ogledima protiv Valencije (igrao samo dvije minute) i Leganesa (igrao u punoj minutaži).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo