KOVAČ POPLJUVAO IGRAČE U SVLAČIONICI: / 'Vi ste krivi, ja se kao Hrvat žestoko borim i radim za sve'

Image
Foto: AFP, PETER STEFFEN

Niko Kovač održao oproštajni govor s igračima i sasuo im sve u lice

27.11.2018.
8:50
AFP, PETER STEFFEN
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač broji zadnje dane na klupi "bavarskog giganta" Bayerna iz Munchena. Prošlog vikenda Bavarci su doživjeli novi kiks. Na svojoj Allianz Areni remizirali su sa slabašnom Fortunom 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NOVI KIKS NIKE KOVAČA MOGAO BI MU BITI POSLJEDNJI: /

Bayern imao 3:1 protiv davljenika i svejedno kiksao, Rebić i Kramarić strijelci

Image
NOVI KIKS NIKE KOVAČA MOGAO BI MU BITI POSLJEDNJI: /

Bayern imao 3:1 protiv davljenika i svejedno kiksao, Rebić i Kramarić strijelci

Borussija bježi Bayernu 9 bodova

Nakon poraza (2-3) od Borussije Dortmund u pretprošlom kolu, nogometaši Bayerna sada zaostaju devet bodova za vodećom Borussijom. Bayern je na domaćem terenu vodio 2-0 nakon 20 minuta protiv Fortune iz Düsseldorfa, imao je i 3-1, ali na kraju je završilo 3-3. Junak susreta bio je belgijski nogometaš Dodi Lukebakio, koji je zabio sva tri gola za Fortunu (44, 77, 90+3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svlačionica se okrenula protiv Kovača

Njemački mediji pišu kako se svlačionica okrenula protiv Kovača "koji broji možda i posljednje dane kao trener Bayerna". Najprodavaniji dnevnik u Europi, njemački Bild, otkriva da je "Kovač u 10 ujutro u nedjelju pozvao sve igrače na sastanak u klupskom sjedištu u Säbener Straßeu. No ondje se nije analizirao debakl protiv bundesligaškog davljenika iz Düsseldorfa niti se pripremalo za današnji meč Lige prvaka protiv Benfice", stoji u tekstu...

Image

Kovač zna da je pitanje dana kada će dobiti otkaz pa je igračima upravo to i rekao, prenosi Bavarianfootballworks.com...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja uskoro više neću biti trener Bayerna, ali prije toga želim nešto učiniti", pišu Nijemci i dodaju da je već ova "misteriozna najava svlačionicom poslije utakmice odjeknula poput bombe". No to nije bilo ništa prema onome što je Kovač nakon toga sasuo igračima.

Kovač jasno i glasno poručio igračima: 'Glavne zvijezde momčadi su krive'

Jasno i glasno im je rekao da su za neuspjehe Bayerna ove sezone krivi upravo oni, igrači A momčadi, i to najveće zvijezde a ne on. Glavni prigovor svlačionici bio je da u njoj vlada stav da svi znaju sve bolje od njega i da ga nitko ne sluša. Otvoreno je kritizirao njemački mentalitet koji se sveo na uljuljanost u lažnu sigurnost, dok se "ja kao Hrvat ovdje moram žestoko boriti i naporno raditi za sve", kako je to kazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako za kikseve i loše rezultate "nitko nije kriv nego on"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bild zaključuje da je reakcija igrača na ovakav govor bila da "nitko od njih nije pokazao razumijevanje za ovako teške optužbe na njihov račun".

'Igrači nisu pokazali razumijevanje za ovako teške optužbe'

Ranije ovog tjedna, njemačkih mediji donijeli su vijest da bi novi predsjednik minhenskog Bayerna uskoro bi mogao postati Oliver Kahn. Legendarni vratar bi prema pisanju Sport Bilda trebao naslijediti Ulija Hoenessa kojem istječe predsjednički mandat. Jučer se pojavila informacija na Twitter profilu Rona Murphyja, poznatog novinara Goal.com, koji javlja kako je u Kovač sve bliže otkazi, a glavni kandidati za njegove nasljednike su Arsene Wenger i Zinedine Zidane...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ponavljaju nam se pogreške'

Pred utakmicu protiv Benfice u Ligi prvaka, Kovač je (barem na konferenciji za medije) mogao čuti da ima podršku u svlačionici. Riječi ohrabrenja uputio mu je Renato Sanches:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bih želio komentirati pitanje trenera. Koncentriram se na nogomet, ali nadam se da će ostati.”

Sam Kovač jučer je ponovio pred mikrofonima razloge svoje ljutne pa je tako naglasio da je sasvim prirodno da je bio ‘vrlo razočaran i ljutit’ i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako imate vodstvo u utakmicama protiv Augsburga, Freiburga i Düsseldorfa, a potom izgubite bodove, razumljivo je da je to ono što živcira. Sad nam nedostaje šest bodova. Ponavljaju nam se pogreške.”


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo