KOVAČ PO DRUGI PUT ODBIO VRLO DOBAR POSAO: / Nijemci otkrili u čemu je problem i zašto Hrvat ne želi na njihovu klupu

Image
Foto: Profimedia

Nada im je bila da će Kovač prihvatiti posao, ali to se opet nije dogodilo

9.4.2020.
15:32
Profimedia
VOYO logo

Njemački nogometni velikan, berlinska Hertha, imenovao je već trećeg trenera ove sezone, ali to nije, kako se nagađalo, hrvatski strateg Niko Kovač, već je riječ o domaćem stručnjaku Bruni Labbadiji.

Bild piše kako je Labbadia ipak bio drugi izbor Herthe, a da im je primarna meta bio baš Kovač. Čelnici berlinskog kluba pokušavaju pridobiti Kovača još otkako je u studenom lani smijenjen trener Ante Čović. Tada su odmah nazvali Kovača, ali ovaj ih je, zbog nedavnog razlaza s Bayernom, ipak odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Herthi su tada dogovorili kratkotrajnu suradnju s Jurgenom Klinsmannom, a on je izdržao deset utakmica u kojima je upisao četiri poraza, tri remija i tri pobjede. Klinsmann je dobio otkaz u veljači, a nakon toga je ulogu "caretakera" dobio pomoćni trener Alexander Nouri. Niti njegovi rezultati nisu bili dobri, pa je klub odlučio ponovo pozvati Kovača.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Bayern Munich's Croatian headcoach Niko Kovac reacts during the German first division Bundesliga football match between Eintracht Frankfurt and FC Bayern Munich on November 2, 2019 in Frankfurt am Main, western Germany., Image: 480731235, License: Rights-managed, Restrictions: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no, Credit line: Daniel ROLAND / AFP / Profimedia

Zašto ne želi u Herthu?

Ove su zime ulupali čak 80 milijuna eura u pojačanja, a klub se bori za opstanak. Nada im je bila da će Kovač prihvatiti posao, ali to se opet nije dogodilo. Novinari Bilda stoga su se upitali zašto točno Kovač sustavno odbija klub u kojem je ponikao. Tvrde kako Kovač vjerojatno ima ponudu nekog većeg kluba za koju se još ne zna, ali isto tako sumnjaju da se Kovaču ponovo da izvlačiti neki klub iz borbe za opstanak, kada je to već morao prolaziti s Eintrahctom u prvoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Frankfurtom i Bayernom osvajao je trofeje, pa bi mu, smatraju tako Nijemci, dolazak u Herthu bio korak u nazad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo