KOVAČ I BRACO PRED TRANSFEROM DESETLJEĆA: /

'Da ste nekome prije pet godina rekli za ovo - smijao bi vam se!'

Image
Foto: AFP

Bayern i Kovač jako su blizu da dovedu mladu zvijezdu Plavaca

10.1.2019.
11:07
AFP
VOYO logo

Sve ozbiljnije priča se o transferu Hudsona-Odoija iz Chelseaja u Bayern za 39 milijuna eura, a počele su i polemike na Otoku. Sportski komentator Duncan Castles u svojoj analizi tvrdi da je takav razvoj situacije u slučaju 'neiskusnog 18-godišnjeg igrača iz Chelseajeve akademije nešto nečuveno i potpuna senzacija' te da bi se navijači prije pet godina smijali takvom transferu - smijali.

"Novac o kojem mi ovdje pričamo je vrlo ozbiljan za igrača koji je za Chelsea u Premiershipu skupio tek tri nastupa i ima 18 godina. Međutim, ovo također ukazuje da je došlo do pomaka u percepciji kvalitete engleskih nogometnih talenata, engleskih igrača u klubovima Premiershipa ali također i generalno mladih igrača koje su engleski klubovi doveli iz Španjolske ili drugih zemalja, kao što je Brahim Diaz kojeg je Manchester City prodao Realu", objašnjava Castles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potez koji bi mogao biti presedan

"Da ste prije pet godina nekome rekli da će jedan Bayern ponuditi 39 milijuna eura za 18-godišnjeg klinca iz Chelseajeve akademije, koji jedva da je zaigrao za prvu momčad, svi bi se smijali toj ideji. Međutim, to se sada mijenja.", nastavlja Castles pa dodaje:

"Pričao sam proteklog tjedna s brojnim nogometnim stručnjacima, i postavilo se pitanje gdje su danas engleski nogometni talenti, top tinejdžeri iz Premierlige? Odgovor je uvijek bio - tehnički su danas na jednakoj razini kao primjerice njihovi vršnjaci iz Španjolske, a fizički su bolji, tako da su očiti izbor za sve velike klubove".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo