Hrvatska uzela veliki bod, ali može žaliti za sva tri

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je bod na gostovanju kod Italije u 4. kolu skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.

16.11.2014.
10:25
VOYO logo

ITALIJA: Buffon - Ranocchia, Chiellini, Darmian - De Sciglio, Candreva, De Rossi, Marchisio, Pasqual - Zaza, Immobile

HRVATSKA: Subašić - Srna, Vida, Ćorluka, Pranjić - Brozović, Modrić - Perišić, Rakitić, Olić - Mandžukić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Candreva (11.), 1:1 Perišić (15.)

Hrvatski je izbornik Niko Kovač od prve minute 'u vatru' poslao istu momčad koja je prošli mjesec slavila u Bugarskoj. Uz Ćorluku je na mjestu stopera bio Vida, dok je Lovren ostao na klupi, a Olić je na krilu dobio priliku ispred prvog strijelca HNL-a Kramarića. Takva je Hrvatska hrabro krenula u utakmicu, dominirala na početku, a u devetoj minuti imala i dobru priliku preko Perišića, odnosno Vide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u 11. je minuti uslijedio šok za naše. Udarac Zaze je bio blokiran, a lopta se odbila do Candreve koji je dobro naciljao i s 20-ak metara prizemnim udarcem svladao Subašića.

https://vine.co/v/O5IdbMlP3Fm/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, međutim, odgovorila na najbolji mogući način. Samo četiri minute kasnije Rakitić je proigrao Perišića koji je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i onda iskosa desnicom pogodio za izjednačenje, uz pomoć vrlo loše reakcije domaćeg vratara i kapetana Buffona.

https://vine.co/v/O5Ip252En7B/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 27. je minuti Hrvatska doživjela težak udarac jer je zbog ozljede igru morao napustiti Modrić, a umjesto njega je ušao Kovačić. Igra Vatrenih u tim je trenucima pala, ali u samoj je završnici veliku priliku imao Olić, no njegov je pokušaj glavom na crti zaustavio Ranocchia.

Nastavak je Hrvatska otvorila briljantno. U potpunosti je stisnula Talijane pred njihov gol, stvarala pritisak i u jednom trenutku imala visokih 68 posto posjeda lopte. Pucali su Kovačić, Rakitić, Perišić, ali nijedna lopta nije završila iza Buffona, a onda je uslijedio prekid koji su izazvali hrvatski navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je utakmica nastavljena Kovačevi su izabranici pali, ali Perišić je u 88. minuti ipak imao veliku priliku matirati Talijane i donijeti Hrvatskoj sva tri boda. Njegov je udarac s lijeve strane, međutim, otišao koji centimetar pored vratnice.

Hrvatska i Italija nakon četiri kola u skupini H imaju po deset bodova, jedan više od Norveške, dok Bugarska nakon večerašnjeg domaćeg kiksa protiv Malte (1:1) ima četiri boda. Naši sljedeću utakmicu u kvalifikacijama igraju u ožujku protiv Norveške na domaćem terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA H

Azerbajdžan - Norveška 0:1 Bugarska - Malta 1:1 Italija - Hrvatska 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica: Hrvatska 10 Italija 10 Norveška 9 Bugarska 4 Malta 1 Azerbajdžan 0

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo