NAŽALOST, NOVINARSKA SVAKODNEVNICA / Komentatoru HRT-a prijetili nakon prijenosa utakmice Hajduka: 'Bijednici! Ta je objava potpuno lažna i neistinita'

Image

Objava je vrlo brzo obrisana s te stranice i administratori su tvrdili da su hakirani

27.8.2022.
8:57
VOYO logo

Slavni komentator HRT-a, Marko Šapit, primio je prijetnje nakon uzvratne utakmice play-off Konferencijske lige između Hajduka i Villarreala (0:2).

Za sve je kriva jedna objava na Facebook-grupi Prva Hrvatska Liga, na kojoj je netko objavio da je Marko Šapit na početku te utakmice rekao: "Dobrodošli na stadion najvećeg hrvatskog kluba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objava je vrlo brzo obrisana s te stranice i administratori su tvrdili da su hakirani, ali njihov se "post" proširio društvenim mrežama i Šapit je zbog toga bio na žestokom udaru, a uz to, da priča bude bolja, komentator HRT-a to uopće nije izjavio!

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Objava je lažna'

O svemu tome oglasio se i sam Šapit. "Sinoć su jazavci ili bolje rečeno idioti koji vode FB profil Prva Hrvatska Liga objavili post u kojemu su me optužili da sam na početku prijenosa utakmice Hajduk - Villarreal izjavio nešto što naravno nisam. Isprva sam se mislio uopće ne baviti tim bijednicima, ali s obzirom da situacija izmiče kontroli moram reagirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporni post ne želim objavljivati, dovoljno se već proširio, samo ponavljam da je apsolutno lažan i neistinit. Ovo što vidite je njihov pokušaj popravka situacije, ha ha sorry stari netko nam je nakratko hakirao profil.

Bravo majstori super ste. Ma odlični! To što se mene od sinoć vrijeđa i napada zbog vaše zajebancije, zloće, gluposti ili lošeg smisla za humor to kao nema veze. E pa…ima veze! Svi koji imaju neki savjet kako ovdje utjerati pravdu i natjerati gospodu ili gospodina da plati slobodno nek se jave (Toni na tebe apsolutno računam).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovima koji su vrijeđali mogu samo čestitati i poželjeti nastavak tih njihovih bijednih života u kojima nemaju pametnijeg posla. Ovima koji su prijetili…njima nemam šta reći, s njima će razgovarati oni čija je to dužnost", objavio je Šapit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde da nisu krivi

Javili su se i sa sporne stranice koju prati gotovo 50 tisuća ljudi, oni se od svega, pazite sada, ograđuju. "Dragi članovi, u inbox nam se javio Marko Šapit, traži ispriku i demant za objavu koju je netko upavši na naš profil, na našoj stranici objavio sa naslovom 'Marko Šapit u televizijskom prijenosu utakmice HNK Hajduk - Villarreal CF: 'Javljamo se sa stadiona našeg najvećeg kluba'.

Objavu smo uklonili čim smo shvatili da nešto nije u redu ali očito nedovoljno brzo jer se u roku cca. 30 min. dok je utakmica Hajduka i Villareala bila u tijeku proširila društvenim mrežama. Znači, čovjek je zbog toga dobio nevjerojatne uvrede i prijetnje, prijetnje koje graniče sa zdravim razumom, koje sve da je to i rekao, a ponavljamo NIJE, nemaju smisla i zaslužuju najveći moguću osudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Šapit ničime nije zavrijedio da ga se vrijeđa a o prijetnjama njemu i njegovoj obitelji nećemo ni govoriti. Svoj posao je sinoć obavio profesionalno kao i mnogo puta do sada. Nikada Marko Šapit nije bio tema na stranicama #PHL niti će biti jer za to uopće nema potrebe.

Najoštrije kao stranica osuđujemo svaki oblik govora mržnje i rasizma. Tako je bilo tako će i biti. Nažalost, znamo da ovaj demant neće puno biti od pomoći Marku Šapitu i svemu što je prošao, ali nadamo se da će neki shvatiti da mjesta mržnji u civiliziranom društvu nema i ne smije biti", stoji u objavi na Facebook stranici Prva Hrvatska Liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što moramo reći u cijeloj ovo priči jest da je ovo, nažalost, novinarska svakodnevnica. Novinari su, pogotovo novinari digitalnih medija, na udaru kritike, kako anonimne tako i one javne, gotovo svakoga dana. Novinarima, i to posebice onima koji se bave sportskim novinarstvom, nerijetko dolaze svakojake prijetnje, kako ispod nekih objava na društvenim mrežama, tako i privatno u "inboxe" na društvenim mrežama, pozivima, porukama, mailovima. Šapitov slučaj, nažalost, tek je jedan u nizu sličnih slučajeva i, opet kažemo, nažalost to polako postaje borba s vjetrenjačama.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo