KOMENTAR: / Švicarska će danas vjerojatno pobijediti, ali hoće li Švicarci uopće slaviti ili će i to prepustiti strancima?

Image
Foto: AFP, DENIS CHARLET
15.6.2016.
8:00
AFP, DENIS CHARLET
VOYO logo

Rekao bih mu, naime, da ukoliko uloži 20 kn na pobjedu Francuske, a koeficijent je, recimo, 1.60, na kraju će izgubiti i tih početnih 20 kn jer će Francuska reprezentacija biti sretna ako večeras izvuče i neriješen rezultat protiv motiviranih Albanaca koji nemaju što za izgubiti, a mogli bi svakako biti jedno od većih iznenađenja turnira. Pri tome, naravno, ne mislim da će osvojiti prvenstvo, ali prolazak skupine bi u njihovom slučaju bio ekvivalent osvajanju.

Aršavin i ženska odjeća

Prije toga igraju se još dvije utakmice, ali u njima ne bi trebalo biti nikakvih posebnih iznenađenja. Slovačka je sa Škrtelom, Hamšikom i Adamom Nemecom favorit protiv Rusije koja nije uspjela pronaći nekog novog igrača koji bi po kvaliteti mogao zamijeniti njihova Messija - legendarnog Aršavina. Istina, izbornik Leonid Slucki uspio ih je posložiti mnogo bolje od Fabija Capella koji je u Rusiji uspio samo dobro zaraditi, ali ne i ostvariti neki rezultat, ali bez par izrazito kvalitetnih igrača, imat će velike poteškoće da pripremi reprezentaciju za predstojeće Svjetsko prvenstvo kojemu će biti domaćini. Ovo sada, čini mi se po njihovoj igri, nije im prioritet...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, OLGA MALTSEVA

Igrače poput Aršavina teško je doduše pronaći, a kada sam ga već spomenuo - pri čemu sam se iz poštovanja spram njegova neograničenog talenta naravno ustao - ne bi bilo u redu da ne navedem kako on ima završenu školu modnog dizajna, te posjeduje modnu marku ženske odjeće. Većinu toga je i sam dizajnirao, a njegovi proizvodi uključuju ozbiljne ženske haljine i sportske trenirke, tako da su veoma mali izgledi da će se ponovno vratiti u formu i reprezentaciju. Napisao je i, da spomenem još i to, knjigu genijalnog naslova: "1000 pitanja i odgovora o nogometu, ženama i novcu".

Možda ju je Leonid Slucki, prije ovog prvenstva, trebao barem malo prelistati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li Švicarci trajno izgubili reprezentaciju?

Druga popodnevna utakmica između Rumunja i švicarske reprezentacije, isto kao i prethodna, ne bi trebala ponuditi neko preveliko iznenađenje. Švicarska je tu veliki favorit i trebala bi ostvariti komotnu pobjedu. Pitanje je samo - sudeći po člancima u švicarskim novinama, te skoro pa svakodnevnim raspravama na njihovoj televiziji - hoće li tu pobjedu slaviti ijedan Švicarac ili su oni trajno izgubili svoju reprezentaciju, a koja je sada postala okupljalište talentom mnogo bogatijih došljaka?

Sigurno je samo to da bez tih stranaca za njihovu reprezentaciju nitko ne bi ni čuo, barem ne na ovom prvenstvu, a ovako ćemo o njima slušati moguće i u četvrtfinalu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo