'Kome je do igre? Čovjeku je upravo poginula žena!'

Supruga Vjačeslava Malafajeva, vratara ruskog Zenita, poginula je u prometnoj nesreći u četvrtak rano ujutro.

17.3.2011.
17:19
VOYO logo

Marina Malafejeva poginula je u sudaru oko 5 sati ujutro na jednoj od najprometnijih ulica u St. Petersburgu, potvrdio je ruski klub na svojoj Twitter stranici.

Neimenovani izvor u gradskoj policiji je otkrio da se supruga vratara Zenita Vjačeslava Malafajeva Bentleyjem zabila u reklamni pano, a vozilo je potom odbačeno 150 metara od mjesta udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek nije poznato je li u prometnoj nesreći sudjelovalo neko drugo vozilo, nitko tko je vozio skupocjeni automobil, no zna se da su u njemu bile dvije osobe.

U društvu Marine Malafajeve je bio Dmitrij Ribakov, član ruske rock grupe M-16, koji je s teškim ozljedama opasnim po život prevezen u bolnicu. Inače, supruga vratara ruske reprezentacije je menadžerica tog benda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak navečer je u St. Petersburgu na rasporedu bila uzvratna utakmica osmine finala Europske lige između Zenita i nizozemskog Twentea, ali odmah nakon nesreće čuli su se prijedlozi da se dvoboj - odgodi.

"Kome je do nogometa danas u Zenitu? Pa član momčadi je upravo izgubio suprugu. Uprava kluba mora odmah reagirati. Igrati u takvim okolnostima ravno je bogohuljenju", izjavio je German Zonin, bivši trener Zenita i ruske reprezentacije za Sovietsky Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, glasnogovornik Zenita već je potvrdio da odgode neće biti, a klubovi su se dogovorili da će igrači oko ruke nositi crni flor u znak žalosti zbog pogibije Marine Malafejeve.

Vjačeslava Malafajeva je na vratima ruskog kluba zamijenio rezervni golman Jurij Ževnov, a Zenit na kraju nije uspio izboriti plasman u daljnje natjecanje. Rusi su u uzvratu slavili s 2:0, ali to im nije bilo dovoljno budući da su u prvom dvoboju poraženi s 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo